Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott káposzta ahogy HK készíti

Rakott káposzta ahogy HK készíti
Rakott káposzta ahogy HK készíti
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ami káposztából készül, az csak jó lehet. Jó ideje ízlelgetem tekovacs receptjét, és most úgy döntöttem kipróbálom. Persze egy lightosabb verziót csináltam, sertéshús helyett csirkét használtam, és a szalonnát is hanyagoltam. Így utólag egy kis füstölt íz jó lett volna bele, no majd legközelebb.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát kevés olajon őrölt köménnyel megszórva fedő alatt megdinszteljük.
  2. A rizst megfőzzük.
  3. A csirkehúsból pörköltet főzünk, de most hosszabb lével. Olajon megpároljuk az egyik vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a húst. Jól átkeverjük, sóval, borssal fűszerezzük, és annyi vizet öntsünk rá, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt 25 percig főzzük.
  4. Most hogy minden meg van főzve, jöhet a rétegezés: egy tepsit vajjal kikenünk, beletesszük a káposzta harmadát, erre megy a rizs fele, amire a pörkölt illetve a kolbászkarikák fele. Tejföllel megkenjük, és jöhet a következő sor: káposzta - rizs - pörkölt - kolbász - tejföl; a legfelső réteg káposzta legyen tejföllel megkenve.
  5. Kevés vizet öntsünk alá, majd alufóliával lefedve előmelegített sütőben 30 percig süssük. Fél óra után vegyük le a fóliát, és további 20 percig pirítsuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 805
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos rakott káposzta, csirkével rakott káposzta, kolozsvári rakott káposzta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-10-06 09:21

Imádom a rakott dolgokat. Jöhet káposztás is! Hamar össze lehet dobni, nem túl macerás és finom.

559
savanyú káposzta 1 kg
csirkemell filé 50 dkg
rizs 1 bögre
kolbász 15 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vaj 1 ek