r
Nosalty Logó

Fokhagymás-bazsalikomos grissini

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ági78
Fokhagymás-bazsalikomos grissini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 349 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2098 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 235 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 349 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7774.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1447 mg
  • Nátrium
    5459 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    392 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    734 micro
Összesen 2098 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bazsalikomleveleket megmossuk, majd papírtörlőn leszárítjuk. A fokhagymát lereszeljük.
  2. Az olajat egy kis lábosban felhevítjük, és megfuttatjuk rajta a fokhagymát. Nem kell sok idő, 15-20 másodperc elég is. Félretesszük hűlni, míg előkészítjük a többi hozzávalót.
  3. A bazsalikomot finomra vágjuk.
  4. Egy nagyobb tálba kimérjük a kétféle lisztet, hozzáadjuk a sót, a csipet cukrot, a bazsalikomot és a fokhagymát az olajjal együtt. Belemorzsoljuk az élesztőt, beleöntünk 2,5 dl langyos vizet, és elkezdjük összedolgozni a tésztát.
  5. A maradék fél deci vizet csak menet közben, fokozatosan adjuk a tésztához, ha szükséges.
  6. A tésztát 2-3 percig dagasztjuk, majd letakarva langyos helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  7. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  8. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, bátran átdagasztjuk, majd egy nagyjából 30x25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  9. A téglalapot hosszában félbe vágjuk, majd mindkét téglalapot 1 cm széles (12,5 cm hosszú) rudakra vágjuk.
  10. A rudakat egyesével megsodorjuk úgy, hogy 20-22 cm hosszúak legyenek, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, kis szabad helyet hagyva köztük, mert sütés közben "meghíznak". :)
  11. 15 perc alatt készre sütjük őket. Akkor jók, ha épp elkezdenek színt kapni, így kívül már ropogós, belül még puha lesz a grissini.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x2
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 527
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 47908
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Grissini... Ez az egyik olyan kenyérféle, amit már nagyon régóta ki akartam próbálni. Nincs is rá jobb alkalom, mint az ünnepek előtti "főpróbák". A régi jól bevált családi receptek mellett kell, hogy legyen néhány új is, így sós rágcsálnivalónak erre az olasz kenyérkülönlegességre gondoltam. Mindenfélével lehet ízesíteni. Én egy egyszerű párosítást használtam, ami minket nézve teljesen egyértelmű: fokhagyma és bazsalikom. :) Kint szakad a hó, a házban jó meleg van, a cserépkályhában ropog a tűz, és a konyhából fantasztikus illatok szállnak. Hát kell ennél több? :) Nekem ebből az adagból 60 db lett. Két adagban sütöttem ki. További képek itt.

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

Ágikám, ez gyönyör? megint! Én is nagyon régóta meg akarom sütni ezeket a kenyérrudakat, de valahogy eddig elmaradt. Pedig te is tudod, mekkora kelt tészta rajongók vagyunk. Muszáj lesz elkészítenem. És kérdésedre válaszolva - még ha költ?i is - nem is kell több annál, mint amiket leírtál (hóesés, cserépkályhában ropogó t?z, finom illatok, no meg nyugalom és harmónia) pont ezek tesznek boldoggá engem is. :-) Nálam mindjárt megy a süt?be a kenyér, szóval lesz némi részem a jó illatokból. (Itt most épp nem esik a hó.) Sok puszi: Gabi

Ági78

Szia Gabi! Köszi! :D Bizony, bizony! Egy finom kelt tészta bármikor jöhet. Ha kisült a kenyered varázsolsz nekem ide egy szép szeletet? :D Biztos már nagyon jó illata van! Millió puszi: Ági

Törölt felhasználó

Épp nemrég sült ki, de mérges vagyok, mert amikor a hideg lépcs?házban felvittem Anyáékhoz megsütni, kissé lelapult, hiába takartam be alaposan. Amúgy szívesen varázsolok ide, tessék, itt van:.............................. Akinek varázs szeme van, az látja. :-D Az illata persze most nagyon jó, mint mindig. Puszi: Gabi

Ági78

Mmmmm... :) Köszönöm szépen! Igazán szép lett... és az illata... fantasztikus. Puszi: Ági

Éva-Anyóca

Kedves Ági78! Nagyon guszta, köszönöm, mentve.:-O Már sok sós, kelt finomság gondolata futott végig az agyamon, nézegetve itt a reciket, - listán is vannak az édesek, sósak karácsonyra és szilveszterre,- már nem akartam változtatni, nagyon, de .......- nem tudok ellenállni, besorolom, köszönöm.:-O Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Ági78

Kedves Éva-Anyóca, Ezzel én is így vagyok, de van egy olyan érzésem, hogy az utolsó pillanatig változni fog a "menü", mert folyton találok valami mást. :) Örülök, hogy felkerült a listádra és köszi, hogy megírtad! Neked is szép napot! Puszi: Ági

Torma

Ágikam! Szuper guszta a fotó is, a leírás is! Tudnék egyet "ropogtatni" most! Foki es bazsi? Jöhetnek mindig! Talán plussz egy kis csilivel is megdobom! Feltétlen kell Karácsonyra! köszi-puszi, Torma :)

Ági78

Szia Torma! Szívesen! Örülök, hogy tetszik. H???? a csili biztos jót tesz majd neki... feln?tt grissini lesz. :D Én is épp most számoltam, hogy hány adagot is kéne sütni, hogy mindenkihez tudjunk vinni. Jó ropogtatást! :) Puszi: Ági

Margó48

Ági78 elkészítettem a receptedet, nagyon jól sikerült. Kérdésem meddig marad ilyen finom? Ha szeretném, Karácsonyra, mikor kell elkészíteni? És hogyan tároljam? Válaszodat el?re is köszönöm, Szia Margó

Ági78

Szia Margó! Nagyon örülök, hogy ízlett! :) Megmondom ?szintén, még nem kísérleteztem hosszabb idej? tárolással, de gondolom két-három napot biztosan kibír. Szerintem "kiszárad", vagyis a belseje is ropogós lesz. Én tavaly ajándékba aznap sütöttem. Mindig gyorsan elfogy, így nincs mit tesztelni. :) Üdv: Ági

dorci1994

Szia Ági78! Nagyon tetszik a recepted, szilveszterre ezt néztem ki. Egy nagyobb társaságnak csinálnám, így az lenne a kérdésem, hogy egy adagból kb. hány darab lesz?

Ági78

Szia! Ebb?l az adagból ~60 db kenyérrudacska lesz. Örülök, hogy megtetszett a recept, remélem ízleni fog mindenkinek! Boldog új évet! Üdv: Ági

dorci1994

Az jó! :) Köszönöm a választ! Én is remélem, hogy jól sikerül majd. :) Boldog új évet neked is!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek