r
Nosalty Logó

Fokhagymás-bazsalikomos grissini

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ági78
Fokhagymás-bazsalikomos grissini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7774.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1447 mg
  • Nátrium
    5459 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    392 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    734 micro
Összesen 2098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bazsalikomleveleket megmossuk, majd papírtörlőn leszárítjuk. A fokhagymát lereszeljük.
  2. Az olajat egy kis lábosban felhevítjük, és megfuttatjuk rajta a fokhagymát. Nem kell sok idő, 15-20 másodperc elég is. Félretesszük hűlni, míg előkészítjük a többi hozzávalót.
  3. A bazsalikomot finomra vágjuk.
  4. Egy nagyobb tálba kimérjük a kétféle lisztet, hozzáadjuk a sót, a csipet cukrot, a bazsalikomot és a fokhagymát az olajjal együtt. Belemorzsoljuk az élesztőt, beleöntünk 2,5 dl langyos vizet, és elkezdjük összedolgozni a tésztát.
  5. A maradék fél deci vizet csak menet közben, fokozatosan adjuk a tésztához, ha szükséges.
  6. A tésztát 2-3 percig dagasztjuk, majd letakarva langyos helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  7. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  8. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, bátran átdagasztjuk, majd egy nagyjából 30x25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  9. A téglalapot hosszában félbe vágjuk, majd mindkét téglalapot 1 cm széles (12,5 cm hosszú) rudakra vágjuk.
  10. A rudakat egyesével megsodorjuk úgy, hogy 20-22 cm hosszúak legyenek, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, kis szabad helyet hagyva köztük, mert sütés közben "meghíznak". :)
  11. 15 perc alatt készre sütjük őket. Akkor jók, ha épp elkezdenek színt kapni, így kívül már ropogós, belül még puha lesz a grissini.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x2
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 539
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 50876
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grissini... Ez az egyik olyan kenyérféle, amit már nagyon régóta ki akartam próbálni. Nincs is rá jobb alkalom, mint az ünnepek előtti "főpróbák". A régi jól bevált családi receptek mellett kell, hogy legyen néhány új is, így sós rágcsálnivalónak erre az olasz kenyérkülönlegességre gondoltam. Mindenfélével lehet ízesíteni. Én egy egyszerű párosítást használtam, ami minket nézve teljesen egyértelmű: fokhagyma és bazsalikom. :) Kint szakad a hó, a házban jó meleg van, a cserépkályhában ropog a tűz, és a konyhából fantasztikus illatok szállnak. Hát kell ennél több? :) Nekem ebből az adagból 60 db lett. Két adagban sütöttem ki. További képek itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...