Fokhagymás-bazsalikomos grissini
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
33g durumliszt113 kcal
-
50g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
Összesen
349
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g durumliszt678 kcal
-
300g víz0 kcal
-
14g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
Összesen
2098
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
33.5g finomliszt122 kcal
-
22.3g durumliszt76 kcal
-
33.5g víz0 kcal
-
1.6g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
2.8g élesztő3 kcal
-
1.3g bazsalikom0 kcal
-
3.6g olívaolaj32 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
Összesen
235
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1295.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 910 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
349
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.5 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7774.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 284 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 1447 mg
-
Nátrium 5459 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 392 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 378 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 734 micro
Összesen
2098
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 868.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 610 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A bazsalikomleveleket megmossuk, majd papírtörlőn leszárítjuk. A fokhagymát lereszeljük.
- Az olajat egy kis lábosban felhevítjük, és megfuttatjuk rajta a fokhagymát. Nem kell sok idő, 15-20 másodperc elég is. Félretesszük hűlni, míg előkészítjük a többi hozzávalót.
- A bazsalikomot finomra vágjuk.
- Egy nagyobb tálba kimérjük a kétféle lisztet, hozzáadjuk a sót, a csipet cukrot, a bazsalikomot és a fokhagymát az olajjal együtt. Belemorzsoljuk az élesztőt, beleöntünk 2,5 dl langyos vizet, és elkezdjük összedolgozni a tésztát.
- A maradék fél deci vizet csak menet közben, fokozatosan adjuk a tésztához, ha szükséges.
- A tésztát 2-3 percig dagasztjuk, majd letakarva langyos helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, bátran átdagasztjuk, majd egy nagyjából 30x25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
- A téglalapot hosszában félbe vágjuk, majd mindkét téglalapot 1 cm széles (12,5 cm hosszú) rudakra vágjuk.
- A rudakat egyesével megsodorjuk úgy, hogy 20-22 cm hosszúak legyenek, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, kis szabad helyet hagyva köztük, mert sütés közben "meghíznak". :)
- 15 perc alatt készre sütjük őket. Akkor jók, ha épp elkezdenek színt kapni, így kívül már ropogós, belül még puha lesz a grissini.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40x2
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 539
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 50876
- Feltöltés dátuma: 2012. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Grissini... Ez az egyik olyan kenyérféle, amit már nagyon régóta ki akartam próbálni. Nincs is rá jobb alkalom, mint az ünnepek előtti "főpróbák". A régi jól bevált családi receptek mellett kell, hogy legyen néhány új is, így sós rágcsálnivalónak erre az olasz kenyérkülönlegességre gondoltam. Mindenfélével lehet ízesíteni. Én egy egyszerű párosítást használtam, ami minket nézve teljesen egyértelmű: fokhagyma és bazsalikom. :) Kint szakad a hó, a házban jó meleg van, a cserépkályhában ropog a tűz, és a konyhából fantasztikus illatok szállnak. Hát kell ennél több? :) Nekem ebből az adagból 60 db lett. Két adagban sütöttem ki. További képek itt.