Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett sajt friss paradicsomsalátával

Grillezett sajt friss paradicsomsalátával
Grillezett sajt friss paradicsomsalátával
13 perc / előkészület: 10 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek az ételnek a zsenialitása az egyszerűségében rejlik. Könnyen elkészíthető, finom, és nem szükséges grillsütővel rendelkeznünk ahhoz, hogy elkészíthessük, mégis a grillsütés hangulatát tudjuk becsempészni vele a konyhánkba. Fontos, hogy grill-sajtot használjunk, ugyanis ez nem olvad meg sütés közben, szépen meg tudjuk pirítani. Mivel kevés alapanyagot használunk fel hozzá, ügyeljünk rá, hogy a zöldségek is kitűnő minőségűek legyenek, oreganot cserépben is vehetünk, ollóval vágjunk belőle az ételhez, ha nem nyírjuk meg túlságosan, és rendszeresen öntözzük, rövid időn belül ismét lesz friss zöldfűszerünk. Száraz fehérbort fogyasszunk mellé. Jó étvágyat kívánok!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot, uborkát és hagymát összevágjuk, majd megszórjuk az összeaprított petrezselyemmel és oreganóval.
  2. A salátához hozzáadjuk a fehérborecetet és 1 dl olívaolajat, enyhén megsózzuk, majd jól összekeverjük, és megszórjuk egy csipet őrölt borssal. A salátát kb. 15 percig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
  3. A sajtot 5-6 mm vastag szeletekre szeljük, majd felhevített teflon serpenyőben (vagy grill rácson) mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. (Kb. 1,5 perc oldalanként, ameddig a képen látható színt meg nem kapja.)
  4. Miután a sajt elkészült, a kenyérszeletek mindkét oldalára öntünk egy kevés olívaolajat, majd a forró száraz serpenyőbe (grillrácsra) tesszük, és mindkét oldalukat megpirítjuk.
  5. A sajtot a pirítósra tesszük, a paradicsomos-zöldfűszeres salátával tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 198
elküldve: 3
receptkönyvben: 265
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

PIT

Mióta szakács: 2011.11.19.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

grillezett sajt, grillsajt, grillsajt paradicsomsalátával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2012-06-22 23:06

Szia PIT, ezt hallouminak nezem...:) A halloumi Ciprus vedjegymarkas specialitasa, eredetileg kecsketejbol; ha ez nem az, akkor ajanlani szeretnem, tokeletesen grillezheto, sutheto, az allagat megtartva finom puha lesz. A salatad hozza tokeletes, ugy latom, te profi vagy...Udv, Eva

PIT01
PIT / PIT01 Sat, 2012-06-23 16:53

Szia,bevallom ez nem az,egyszerű hajdúsági grill-sajt.Köszi az észrevételed, a halloumi is biztos nagyon finom :-)

1406
sajt 240 g
paradicsom 3 nagy db
kígyóuborka 0.5 db
lila hagyma 1 kis fej
olívaolaj 1.5 dl
fehérborecet 2 ek
petrezselyem 1 csokor
oregánó 0.25 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kenyér 5 szelet