Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás cékla gomolyával és mandulával

Almás cékla gomolyával és mandulával
Almás cékla gomolyával és mandulával
13 perc / előkészület: 5 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, könnyű vacsora, amiben minden benne van, ami kell :) Ha valaki még könnyebben szeretné, ne használjon vajat a sütéshez, csak pirítsa meg szárazon a mandulát, a sajtot pedig grillserpenyőben süsse meg.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kissé megsózzuk.
  2. A mandulaszemeket félbevágjuk, és kb. 1 dkg vajon egy kis serpenyőben megpirítjuk.
  3. Az almát kisebb kockákra vágjuk, és a céklához keverjük.
  4. A tormát elkeverjük az olívaolajjal, majd alaposan összeforgatjuk vele a céklát. 
  5. A gomolyát félbevágjuk, mindkét szeletet hirtelen megsütjük a maradék felforrósított vajon, megborsozzuk.
  6. A megsült sajtot a salátával és a ropogós mandulával tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 481
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

cékla gomolyával és mandulával-almával, sült sajt salátával és ropogós mandulával, almás-tormás cékla sült gomolya sajttal és mandulával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-10-28 14:21

Kedves Zilka!

Egy ujabb recepted, mely ismet "szivemhez szol"! Nagyon tetszik, es persze elteszem a receptkönyvembe - mert kiprobalasra igen erdemleges finomsag!:)

Köszönettel, Marti

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-10-28 18:57

Kedves Márti!
Örülök, hogy megint sikerült neked valót csinálnom :) Télen nagyon sok céklát szoktam enni, majd jönnek még az egyéb találmányok.
üdv, Zilka

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-10-28 19:21

Kedves Zilka, örömmel varom tovabbi ceklareceptjeidet! En is nagyon szeretem. Üdv.: Marti

U.i.: Mit ajanlasz gomolya helyett? Ezt sajna Nemetorszagban nem tudok beszerezni.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-10-28 19:52

Hát...nem is tudom. Annyi segíthet, hogy a fehérebb színű, gumisabb állagú, alacsonyabb zsírtartalmú sajtok jók erre leginkább (de sajnos megint csak magyar terméket jutnak eszembe) Amik biztosan nem jók, azok az ementálira hasonlító zsírosabb fajták. Egyébként otthon is lehet nagyon könnyen készíteni olyan sajtot, ami grillezhető; itt a NS-n is lehet találni "házi sajt" néven. A gomolyához mondjuk juhtej kéne, meg egy füstölő, ezek nekem nem mennének :)

1348
cékla 2 közepes db
alma 1 közepes db
mandula 6 dkg
gomolya sajt 40 dkg
ecetes torma 1 ek
olívaolaj 6 ek
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg