r
Nosalty Logó

Grillezett gombanyárs és hátszín

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gombagasztro
Grillezett gombanyárs és hátszín
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2397 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157 g

Zsír

  • Összesen
    160.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4575.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1868 mg
  • Nátrium
    1749 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1190.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1074 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 2397 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, majd nyársra húzzuk. Egy nyársra kb. 6 gombafejet húzunk és fejenként 2-3 nyárssal számolhatunk. Felhevített serpenyőben vagy grill-lapon kevés olajon grillezni kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fokhagyma- és gyömbérporral, meglocsoljuk mézzel és szójaszósszal. Folyamatosan forgatjuk és szép csillogó aranybarnára sütjük.
  2. A húst olaj-só-bors keverékébe bepácoljuk 2-3 nappal elkészítés előtt, majd sütés előtt 2 órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Ízlésnek megfelelően mindkét oldalát átsütjük.
  3. A salátához a főtt tojást és a zöldségeket apró kockákra vágjuk és összeforgatjuk a többi hozzávalóval.
  4. Minden frissen fogyasztunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 55
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grillezett gombanyárs és hátszín
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek