r
Nosalty Logó

Gratin dauphinois Dsulacska konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dsulacska
Gratin dauphinois Dsulacska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 639 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2556 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 639 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3707.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    1644 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    956 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 2556 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. Vékony szeletekre szeljük. (A felszeletelés után ne öblítsük le, ez eltávolítaná a keményítőt, mely hiányzó láncszem lenne a csőben sütés folyamatánál.)
  2. Forraljuk fel a tejet a fokhagymával, sóval, borssal és a szerecsendióval.
  3. Tegyük a burgonyát a forrásban lévő tejbe. Főzzük 10 percen át.
  4. Kenjünk ki egy sütőedényt vajjal. Öntsük bele a főzött burgonyát (a tejjel együtt), adjuk hozzá a tejszínt, s a vajat kockázzuk fel, és tegyük a burgonyák közti résekbe.
  5. Tegyük a sütő edényt a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 45-60 percen át.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3895
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 08.

Ajánló

Parmezánnal még ízletesebbé tehetjük az egyébként is tökéletes provence-i receptet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gratin dauphinois Dsulacska konyhájából
Dsulacska 2 recept

Belgiumban jártam üzleti úton. Egy étteremben a helyi kollégáim biztatására rendeltem meg ezt az ízvarázst. Hihetetlenül finomnak találtam ezt a "köretet", mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!