Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis karfiol sajtszósszal

Virslis karfiol sajtszósszal
Virslis karfiol sajtszósszal
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt a hűtőben egy kis maradék karfiol, amely felhasználásra várt. Virsli nélkül köretként is tálalhatjuk. Tálaljuk kevés metélőhagymával megszórva.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük.
  2. Egy tűzálló edényt kevés vajjal kikenünk, beletesszük a karfiolt. Rászórjuk a gyűrűkre vágott virslit.
  3. A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, felfőzzük, és kb. 5 percig főzzük. A mártást sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtból kb. 50 g-t, és felolvasztjuk benne, majd a karfiolra öntjük. Megszórjuk a maradék sajttal.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 17 444
elküldve: 5
receptkönyvben: 221
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült karfiol, karfiol gratin

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

609
karfiol 250 g
virsli 50 g
vaj 1 tk
finomliszt 0.5 evőkanál
tej 125 ml
cheddar sajt 75 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint