Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gránátalmás hús

Gránátalmás hús
Gránátalmás hús
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem a polentához nagyon ízlik a gránátalma, és ehhez készítettem a pácot. A hús lehet szinte bármi (marha, kacsa, csirke is). Kevés munka = nagy élvezet.

hozzávalók / 3 adag

A pácoláshoz

A polentához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket a pácba tesszük egy éjszakára lefóliázva.
  2. Felhasználáskor a lecsepegtetett húst forró olajon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, majd ráöntve a pácot még 1 percet forraljuk. A hús szeletet deszkán vékonyra felszeljük, tálalásnál páclével megöntözzük.
  3. A kukoricadarát a forrásban lévő húslevesbe öntjük, folyamatos kevergetés mellett 10 perc alatt megfőzzük, majd hozzákeverünk 2 ek kukoricacsíraolajat. Egy tálra kiöntve kihűtjük, formára vágjuk, 3-4 percre grill alá tesszük egy kicsit pirítani.
  4. Gránátalma magokkal megszórva tálaljuk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 355
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéstarja grántalmával, pácolt tarja polentával, pácolt sertéstarja

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2014-01-19 18:20

Én is köszönöm. Jó összeállítás. Én mondjuk nagy polenta rajongó vagyok, de a bagett is nagyon rendben van.
Üdv: Évi néni

tomato67
tomato67 Fri, 2014-01-17 23:29

Gratula a recepthez! Egy életre megjegyeztem!
:)
Csak a husit csináltam meg, tüzes gránátalma chutney-val.
Pirított baguettel nyomtuk, a polentát nem annyira találtam jónak hozzá.

Isteni volt!

Köszönöm :))

827
sertéstarja 60 dkg
napraforgó olaj 4 ek
gránátalma szirup 2 ek
worcestershire-szósz 2 ek
chiliszósz 2 ek
szójaszósz 2 ek
barna cukor 1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
cayenne bors 1 kávéskanál
koriander 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
alaplé 7.5 dl
kukoricadara 140 g
kukoricaolaj 2 ek
1 kávéskanál
gránátalma 0.5 db