r
Nosalty Logó

Fokhagymás tejben sült tarja zsályával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Fokhagymás tejben sült tarja zsályával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1238 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2256.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    1703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 413 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6770.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    5109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1238 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 dl tejbe rakunk két kávéskanál sót és a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát. Jól összekeverjük az egészet.
  2. Egy serpenyőbe kevés olívát öntünk, ebben a zsályalevelek felét kicsikét megkapatjuk, kiszedjük. Az illatos olajban erős tűzön a tarjaszeletek mindkét oldalát megpirítjuk. A fokhagymás, sós tejet óvatosan a húsok köré öntjük, az olajban sült és a friss zsályaleveleket rászórjuk a hússzeletekre.
  3. A serpenyőt lefedjük, nagyon kis lángon, lassan megpároljuk a húst. Időnként ellenőrizzük a szaftot, de szerencsére nekem nem fogyott el alóla.
  4. 1 dl tejben elkeverjük a keményítőt. A hússzeleteket kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt szaftot egy szitán áttörjük egy kislábosba, beleöntjük a keményítős tejet, lassan összeforraljuk a szaftot.
  5. A hússzeleteket visszarakjuk a serpenyőbe, ráöntjük a szaftot. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5167
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás tejben sült tarja zsályával
Pogácsa 382 recept

Két oka is volt annak, hogy ma ezt találtam ki ebédre. Az egyik, hogy gyönyörűen beindult a zsályabokor a kertben, okvetlenül akartam használni az apró kis friss leveleit. A másik, hogy több tejet vettem, mint kellett volna, közelít a lejárati idő, és ételt nem dobunk ki, felhasználjuk. Készült még kukoricaleves, ahhoz is kell tej.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek