Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors házi cipó

Gyors házi cipó
Gyors házi cipó
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, finom és gyors. Sima liszt és teljes kiőrlésű liszt keverékéből készítem, így nem lesz olyan nehéz a tésztája.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétfajta lisztet, instant élesztőt és sót egy nagy tálban elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a mézet és a vizet.
  3. Cipót gyúrunk belőle. Lisztezett kézzel formázzuk, viszonylag lágy tésztát kapunk.
  4. Olajjal lekent vagy sütőpapíros tepsire rakjuk a cipót, letakarjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük. Kb. fél óra.
  5. Ha megkelt, a tetejét tetszés szerint bevágjuk, megkenjük tejjel, és megszórjuk tetszőlegesen magvakkal.
  6. 200 fokon 30-40 perc alatt megsütjük. Időnként a sütőbe óvatosan hideg vizet spriccelünk, hogy a cipó gőzben süljön.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 965
elküldve: 0
receptkönyvben: 93
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyha Tündi

Mióta szakács: 2014.06.13.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi kenyér magokkal, teljes kiőrlésű cipó, házi magos kenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sat, 2014-06-21 11:07

Jó kis recept; hasonlót használok, ha élesztőset sütök. Nekem langyos helyen kell 1 óra, hogy a tészta duplájára keljen. GRATULA! Üdv, Torma :)

Konyha Tündi
Konyha Tündi / Konyha Tündi Sun, 2014-06-22 11:52

Kedves Torma!

Köszönöm szépen! :) Én úgy szoktam "gyorsítani", hogy a már előmelegített sütő mellé rakom a tálat egy székre és jól betakargatom. Nekem eddig bevált.

Sok üdv, Konyha Tündi :)

880
finomliszt 22.5 dkg
teljes kiőrlésű liszt 22.5 dkg
instant élesztő 7 g
1 teáskanál
méz 1 ek
víz 300 ml
lenmag 1 ek
szezámmag 1 ek