Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magvas kenyér Olgitól

Magvas kenyér Olgitól
Magvas kenyér Olgitól
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tél van, kenyérsütési láz van. :) Én meg pluszban megpróbálom némileg egészségesebben előadni, teljes kiőrlésű liszttel, magok belecsempészésével.

Utóbb csak dagasztásra szoktam használni a kenyérsütőt, de a héten lebetegedtem, így rábíztam az egész folyamatot a gépre.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha baba is eszik belőle, méz helyett cukorral készítsük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tökmagot és a napraforgómagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Az aprítóba szórjuk, majd teszünk még hozzá annyi lenmagot, hogy összesen 50 g legyen a magvak súlya. Őrlés jön.
  2. A kenyérsütő gép táljába beleöntjük a langyos vizet, mehet bele a joghurt, méz, olaj (a teljes kiőrlésű meg rozs és egyéb sötétebb lisztekhez picit több folyadék kell, tapasztalatom szerint). Erre jön az egyik liszt, só, másik liszt, magok, végül az élesztőt morzsoljuk bele.
  3. Az egészet a kenyérsütő gépbe tesszük (én alap programon szoktam készíteni, a leghalványabb barnítási fokozaton).
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 170
elküldve: 5
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap

egyéb elnevezések

magos kenyér, többmagvas kenyér, lenmagos-napraforgómagos kenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rubito
rubito Thu, 2013-02-28 08:58

Szia Olga,
Megsütöttem a kenyeret, nagyon szép lett az állaga, és finom is! Talán egy kicsit megszaladt nálam a méz, mert hangyányit édesebb mint ahogy én kedvelem, de a következő alkalommal már tudom, hogy szűkebben mérjem a mézet. :) köszi: Panni

witch
witch / witch Fri, 2013-02-22 16:04

Remelem mar jobban vagy kedves Olga! Persze a ket pici
mellett nem lehet 100 %-ban "betegallomanyban" lenni. :)
udv:witch

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-02-22 06:35

Nagyon egeszseges keverék Olgi, és szuper-szép lett!!! GRATULA! Jobbulast, vigyazz Magadra, üdv, T:)

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Fri, 2013-02-22 19:36

szia Torma!
Köszönöm, már jobban vagyunk, mondhatni, meggyógyultunk :) Örülök, hogy tetszett a kenyér :)
Üdv,
Olga

505
kenyérliszt BL80 17.5 dkg
teljes kiőrlésű liszt 17.5 dkg
joghurt 90 g
víz 130 ml
napraforgó olaj 40 ml
tökmag 15 g
napraforgómag 15 g
lenmag 20 g
élesztő 2 dkg
méz 1.5 ek
2 tk