Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Keletlen kenyér

Keletlen kenyér
Keletlen kenyér
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrégiben sajnos 5 napot kórházban töltöttem, a szobatársam egy 80 éves tatár (kazanyi) néni volt. A lábadozás mellett egyetlen programunk a beszélgetés, recept csereberélés volt. A néni meglehetősen rosszul beszél magyarul, nem mindig értettem elsőre, mit mond, ő nevezte "Keletlen kenyérnek", mivel nem kell keleszteni. A tésztába bármilyen magot keverhetünk, de el is lehet hagyni. Finom lenmaggal, szezámmaggal, dióval és natúr is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 190-200°C-ra.
  2. A száraz összetevőket egy tálban keverjük össze, majd adjuk hozzá a kefirt és a vizet is.
  3. A meglehetősen ragacsos masszába keverjük bele a magokat is. (Természetesen ez elhagyható.)
  4. A tésztát tegyük vajjal vagy zsírral kikent kenyérformába (kis tepsi vagy tortaforma, de hőálló tál is tökéletesen megfelelő).
  5. A tészta tetejét hagyhatjuk "borzasan", vagy elsimíthatjuk vizes fakanállal is.
  6. Kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x11x5 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 894
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna

Mióta szakács: 2012.01.13.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kelesztés nélküli kenyér, tatár kenyér, magos kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

339
finomliszt 0.5 kg
nádcukor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 kávéskanál
2 teáskanál
kefir 300 g
víz 2 dl
szezámmag 1 teáskanál