adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
0.5 kg finomliszt
-
1 teáskanál nádcukor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
2 teáskanál só
-
300 g kefir
-
2 dl víz
339
Kalória
10.4g
Fehérje
66.8g
Szénhidrát
2.6g
Zsír
87.2g
Víz
6.5g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
339
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
2033
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
200
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1077.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 801 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 66.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 87.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
339
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.4 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6465.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 4809 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 400.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 523.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
2033
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 634.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
200
kcal
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 190-200°C-ra.
- A száraz összetevőket egy tálban keverjük össze, majd adjuk hozzá a kefirt és a vizet is.
- A meglehetősen ragacsos masszába keverjük bele a magokat is. (Természetesen ez elhagyható.)
- A tésztát tegyük vajjal vagy zsírral kikent kenyérformába (kis tepsi vagy tortaforma, de hőálló tál is tökéletesen megfelelő).
- A tészta tetejét hagyhatjuk "borzasan", vagy elsimíthatjuk vizes fakanállal is.
- Kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Sütés ideje: 40 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x11x5
Nemrégiben sajnos 5 napot kórházban töltöttem, a szobatársam egy 80 éves tatár (kazanyi) néni volt. A lábadozás mellett egyetlen programunk a beszélgetés, recept csereberélés volt. A néni meglehetősen rosszul beszél magyarul, nem mindig értettem elsőre, mit mond, ő nevezte "Keletlen kenyérnek", mivel nem kell keleszteni. A tésztába bármilyen magot keverhetünk, de el is lehet hagyni. Finom lenmaggal, szezámmaggal, dióval és natúr is.