Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós kenyér napraforgómaggal

Túrós kenyér napraforgómaggal
Túrós kenyér napraforgómaggal
185 perc / előkészület: 5 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran sütök kenyeret, és időnként különféle változatokat próbálok készíteni. A túrós kenyérnek nagyon jó állaga van, és nagyon finom is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha kenyérsütő gépben készítjük, ennek megfelelően belerakjuk a hozzávalókat a mag kivételével, azt csak akkor tesszük bele, amikor a kenyérsütőgép "kéri". (Én így szoktam készíteni.)
  2. Ha nem kenyérsütőben készítjük, a szokásos kelt tészta eljárásának megfelelően kell kidolgozni a tésztát, semmi különlegesség nincs benne. Csak megsütjük, és ehetjük.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 895
elküldve: 3
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

B

Mióta szakács: 2011.08.22.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret

egyéb elnevezések

túrós kenyér kenyérsütő géppel készítve, túrós-magos kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VargaBea
B / VargaBea Sun, 2014-10-19 09:12

Szia! Én szinte mindegyik kenyeret az alap vagy 1. fokozaton sütöm, az én kenyérsütőmön "basic" feliratú, az első választási lehetőség. Az idő az automatikus beállítású, dagasztással együtt 3 óra. Közepes színfokozatúra állítom. Az én gépemen ilyen lehetőség van (van még franica, gyors és néhány de azokat nem használom szinte sose)

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Tue, 2011-12-20 14:59

Szia, Bea!

Megsutottem a kenyeret, igaz gepben, ugyhogy kicsit osszeesett a teteje; legkozelebb egy picivel kevesebb vizet teszek bele.
Izre viszont nagyon-nagyon finom, ajanlom mindenkinek!

Udv, Moncsa

VargaBea
B / VargaBea Sun, 2014-10-19 09:14

Szia M0ncsa! örülök, hogy ízlett. Tudod a liszt sem mindig egyforma (még ugyanaz a márka is eltérhet) én is jártam már így. Annyival lehet talán tenni ellene, hogy dagasztáskor nézegetjük a tésztát, és akkor lehet még rajta egy kicsit igazítani.

VargaBea
B / VargaBea Tue, 2011-12-20 22:23

Szia!
Köszönöm.
Én is kenyérsütő gépen szoktam sütni. A vizet óvatosan kell adagolni, mert a liszt nem mindig egyforma. Volt hogy nekem is összeesett valamelyik kenyér, remélem máskor is kipróbálod, és külsőre is jó lesz.
B

609
finomliszt 50 dkg
tehéntúró 20 dkg
napraforgómag 50 g
víz 350 ml
élesztő 25 g
2 teáskanál