r
Nosalty Logó

Graham kenyér Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Graham kenyér Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 454 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3613 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 454 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7601.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    4480 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1106 micro
Összesen 3613 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden alapanyagot kenyérsütőgépbe vagy dagasztógépbe teszünk, és összedagasztjuk.
  2. Letakarva, langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettéosztjuk, formakenyér sütőbe tesszük, és újabb 1/4 órán át kelesztjük.
  4. Tetejét megkenjük tojással elkevert vízzel, megszórjuk magokkal, ollóval becsipkedjük.
  5. 200 C-ra előmelegített sütőbe hőlégkeverésre tesszük 20 percre, majd levesszük 170 C-ra a sütőt, és még 20-25 percig pirosra sütjük kenyerünket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15x2
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5709
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Graham kenyér Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Nagyon régóta nem használtam porélesztőt, de mivel most jöttem meg a nyaralásból, és előtte gondosan kiéltem a hűtőmet, így ráfanyalodtam erre. Szerintem mindenkinek az a legjobb, ha avval készíti, amivel megszokta.

Hozzászólások

Milumano

Evi néni!Sok kelt tésztádnál látom hogy mézet is használsz hozzá.Érdekl?dnénk hogy annak van valami konkrét dolga a tésztában vagy csak ízesít??!Én eddig csak sütemények tésztájában használtam,de azok megkeményedtek vagyis állás után puhultak csak meg!

Évi néni

Kedves Milumano! Az az egyszer? oka, hogy úgy tapasztaltam, az éleszt? sokkal jobban megkel, ezáltal a tészta is leveg?sebb lesz. Szerintem nagyon finom kenyérben is az a kevés méz, nem érzik ki bel?le. Most már nem is használok kelesztéshez cukrot, csak finom házi vegyes virágmézet. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek