Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Graham kenyér Évi néni konyhájából

Graham kenyér Évi néni konyhájából
Graham kenyér Évi néni konyhájából
50 perc / előkészület: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régóta nem használtam porélesztőt, de mivel most jöttem meg a nyaralásból, és előtte gondosan kiéltem a hűtőmet, így ráfanyalodtam erre. Szerintem mindenkinek az a legjobb, ha avval készíti, amivel megszokta.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden alapanyagot kenyérsütőgépbe vagy dagasztógépbe teszünk, és összedagasztjuk.
  2. Letakarva, langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettéosztjuk, formakenyér sütőbe tesszük, és újabb 1/4 órán át kelesztjük.
  4. Tetejét megkenjük tojással elkevert vízzel, megszórjuk magokkal, ollóval becsipkedjük.
  5. 200 C-ra előmelegített sütőbe hőlégkeverésre tesszük 20 percre, majd levesszük 170 C-ra a sütőt, és még 20-25 percig pirosra sütjük kenyerünket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 550
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kovászos kenyér, magos kenyér, házi graham-kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-08-24 07:01

Kedves Milumano!
Az az egyszerű oka, hogy úgy tapasztaltam, az élesztő sokkal jobban megkel, ezáltal a tészta is levegősebb lesz. Szerintem nagyon finom kenyérben is az a kevés méz, nem érzik ki belőle. Most már nem is használok kelesztéshez cukrot, csak finom házi vegyes virágmézet. Üdv: Évi néni

Milumano
Milumano / Milumano Thu, 2012-08-23 08:56

Evi néni!Sok kelt tésztádnál látom hogy mézet is használsz hozzá.Érdeklődnénk hogy annak van valami konkrét dolga a tésztában vagy csak ízesítő?!Én eddig csak sütemények tésztájában használtam,de azok megkeményedtek vagyis állás után puhultak csak meg!

454
méz 1 ek
instant élesztő 1 tasak
öregtészta 25 dkg
graham-liszt 20 dkg
kenyérliszt BL80 50 dkg
víz 2 dl
joghurt 2.5 dl
1 ek
napraforgó olaj 3 ek
tojás 1 db
szezámmag 1 ek