r
Nosalty Logó

Magvas-tejfölös kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Magvas-tejfölös kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    883 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 2422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, sót, borsot hozzátesszük.
  3. A magokat serpenyőbe tesszük, és megpirítjuk, hagyjuk kihűlni.
  4. Tejföllel vagy kefírrel és a megkelt élesztővel, magokkal összegyúrjuk a tésztát, letakarva meleg helyen kelesztjük legalább a kétszeresére.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A megkelt tésztát formába tesszük (én nem tettem alá sütőpapírt, mert teflonos a formám.) Tetejére szórunk a magokból, kicsit belenyomkodjuk, és megkenjük meleg víz és só keverékével.
  7. Megsütjük, ha kevésbé pirul a teteje, akkor ismét megkenjük. a só-meleg víz keverékével.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7256
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 31.

Ajánló

Már többször sütöttem kenyeret. Volt úgy, hogy formában tettem, vagy csak bucit formázva, a tepsibe. Mindig nagy sikere volt. A meleg kenyér pedig szerintem ellenállhatatlan.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A magokat mindenképp érdemes megpirítani, mert akkor sokkal intenzívebb az íze. Ebben a receptben van szotyola, tökmag, lenmag és tört dió.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.