Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög szigeti lecsó-spetsofai

Görög szigeti lecsó-spetsofai
Görög szigeti lecsó-spetsofai
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

18 éves korom óta nagyon szeretem Görögországot, és a görög konyhát. A görög emberekről köztudott, hogy viszonylag sokáig élnek egészségesen. Mindez a gasztonómiájuknak köszönhető. Sok zöldség, kevés hús, sok olívaolaj és magok. Ha valaki járt már Görögország bármegy üdülőrészén all inclusive szállodában, akkor valami ilyesmi spetsofait (szpetszofáj) ehetett ott. Az eredeti spetzofai csípős, nincs benne ennyi fűszernövény és cukkíni. Viszont én 2011-ben így ettem Paliourin, és nagyon fincsi volt....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom azoknak, akik a görög nyaralásukra szeretnének emlékezni, és azoknak is, akik szénhidrátszegényen szeretnének étkezni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagymát, fokhagymát, paradicsomot megpucoljuk, a kolbászt vastagabb karikákra felvágjuk (kb 1,5 cm).
  2. A cukkinit, padlizsánt, paprikát, hagymát nagy darabokra összevágjuk külön edényekbe.
  3. A hámozott paradicsomot apróra összevágjuk.
  4. 1 dl olívaolajon a kolbászkarikákat megsütjük, és kiszedjük egy edénybe.
  5. A kolbász visszamaradt olajában az összevágott padlizsánt, cukkinit, paprikát megsózva puhára főzzük fedő alatt. Ha kész, kirakjuk a kolbászkarikákra.
  6. A visszamaradt olajos lében a hámozott, összedarabolt paradicsomot, paradicsompürét, vizet viszonylag pépesre főzzük, és beletesszük a mentát, petrezselyemzöldet, kakukkfüvet, rozmaringot, bazsalikomot.
  7. Az összevágott fokhagymát, hagymát 0,5 dl olívaolajon megpirítjuk egy külön edénykében, és hozzáöntjük a vörösbort.
  8. A vörösboros-hagymás cuccot belerakjuk a paradicsompürés mártásba, és főzzük kevergetve kb 5 percet fedő nélkül, sózzuk ízlés szerint.
  9. Ebbe a masszába beleöntjük a kolbászos zöldségeket, amiket már előbb elkészítettünk, és főzzük még kb. 15 percig. Ennyi!
  10. Szóljunk mindenkinek hogy készen van, jöhetnek enni! :-)

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 906
elküldve: 2
receptkönyvben: 113
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Pipihusi

Mióta szakács: 2012.02.27.
1 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Spetsofai, szigeti lecsó, görög lecsó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1059
kolbász 50 dkg
zöldpaprika 35 dkg
padlizsán 20 dkg
cukkini 45 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
paradicsom 35 dkg
babérlevél 4 db
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 2 dl
félédes vörösbor 1.5 dl
sűrített paradicsom 40 g
víz 1 l
menta 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint