r
Nosalty Logó

Rakott lecsó bebe konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
bebe74
Rakott lecsó bebe konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 613 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2452 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    287 micro
  • β-karotin
    1489 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 613 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3597.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2322.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1079 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    674 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    762 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    1148 micro
  • β-karotin
    5955 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    3486 micro
Összesen 2452 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    861 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megmossuk, de nem főzzük meg.
  2. A paradicsomot megszabadítjuk a héjától, félbevágjuk, felszeleteljük, a paprikát előbb hosszában 4 felé vágjuk, majd kb 1 cm-es csíkokra vágjuk.
  3. A vöröshagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, a csirkemellet szintén szeletekre vagy kisebb darabokra, a lényeg, hogy a tepsiben mindenhová jusson belőle.
  4. Kizsírozunk vagy olajozunk egy tepsit, és a következő sorrendben lerétegezzük, szétterítjük az alapanyagokat: hagyma, paradicsom, rizs (ezt a réteget sózzuk), paprika, hús (ezt a réteget is sózzuk), paprika, rizs, paradicsom, sózzuk ízlés szerint. A sorrend nagyon fontos, mert a rizs csak így fog megpuhulni!
  5. A tenyerünkkel picit lelapogathatjuk, hogy simább legyen a felszíne, szétterítjük rajta a tejfölt.
  6. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, levesszük a fóliát, magasabbra állítjuk a hőfokot (220'), és még kb. 10-15 percet sütjük, amíg a tejföl kissé megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7020
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Horváth Ilona-féle szakácskönyvben találtam a receptet dzsuvecs néven, máshol gyuvecsnek mondják ezt a típusú ételt, és elég sok variációja van. Nekem ez volt a legszimpatikusabb, annyit változtattam rajta, hogy tarja helyett csirkemellet raktam hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.

Nosalty

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!