Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott lecsó bebe konyhájából

Rakott lecsó bebe konyhájából
Rakott lecsó bebe konyhájából
95 perc / előkészület: 20 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Horváth Ilona-féle szakácskönyvben találtam a receptet dzsuvecs néven, máshol gyuvecsnek mondják ezt a típusú ételt, és elég sok variációja van. Nekem ez volt a legszimpatikusabb, annyit változtattam rajta, hogy tarja helyett csirkemellet raktam hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megmossuk, de nem főzzük meg.
  2. A paradicsomot megszabadítjuk a héjától, félbevágjuk, felszeleteljük, a paprikát előbb hosszában 4 felé vágjuk, majd kb 1 cm-es csíkokra vágjuk.
  3. A vöröshagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, a csirkemellet szintén szeletekre vagy kisebb darabokra, a lényeg, hogy a tepsiben mindenhová jusson belőle.
  4. Kizsírozunk vagy olajozunk egy tepsit, és a következő sorrendben lerétegezzük, szétterítjük az alapanyagokat: hagyma, paradicsom, rizs (ezt a réteget sózzuk), paprika, hús (ezt a réteget is sózzuk), paprika, rizs, paradicsom, sózzuk ízlés szerint. A sorrend nagyon fontos, mert a rizs csak így fog megpuhulni!
  5. A tenyerünkkel picit lelapogathatjuk, hogy simább legyen a felszíne, szétterítjük rajta a tejfölt.
  6. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, levesszük a fóliát, magasabbra állítjuk a hőfokot (220'), és még kb. 10-15 percet sütjük, amíg a tejföl kissé megpirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x32 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 872
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

bebe74

Mióta szakács: 2014.05.07.
14 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

dzsuvecs, gyuvecs, csirkemelles rakott lecsó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Sat, 2019-07-13 18:03

Nekem tetszik:-)
Én a hagymát és a paprikát uborkagyalun fogom szeletelni, mivel nem bírom elviselni ha a paprika héja megakad a torkomon:-(
Köszönöm. Vira

bebe74
bebe74 / bebe74 Sun, 2015-08-23 22:36

Örülök ! Az alap lecsót én sem szeretem rizzsel, de ez nagyon más ízvilág .

alpinbaba
alpinbaba Mon, 2015-08-17 22:28

Hát Bebe, osztatlan sikert aratott! Édesanyámmal készítettük el, aki totál nincs oda a lecsó-rizs kombóért, viszont az eredményt megkóstolva csak annyit mondott, hogy ezt felvesszük a családi kedvencek közé :) Csak annyit változtattunk, hogy az utolsó réteg is hagyma volt és a tejföl tetejére került némi zsemlemorzsa (mint nálunk minden hasonló rakott étel tetejére, megszokásból). Köszönjük a receptet! :)

601
paradicsom 10 közepes db
paprika 8 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
rizs 1 bögre
csirkemell filé 50 dkg
tejföl 4 dl
0 ízlés szerint