Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó Márti konyhájából

Lecsó Márti konyhájából
Lecsó Márti konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel is olyan, melyre rámondható: "ahány ház, annyi szokás". Mi ezt a formáját szeretjük a lecsónak, sok paprkaval es kevesebb paradicsommal. Ízlés szerint dúsítható kolbásszal, tojással, virslivel, rizzsel, csipetkevel, stb-stb... - ki hogy szereti...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát és a paradicsomot karikára, a hagymát és a szalonnát kockákra vágjuk.
  2. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a pörcöket kiszedjük (hagyhatjuk is). A hagymát és a paprikát hozzáadjuk, és állandó kevergetés közben megfonnyasztjuk.
  3. Legvégén beledobjuk a paradicsomkarikákat. A tűzhelyről lehúzva a lábast, beleszórjuk az őrölt paprikát, ízlés szerint fele erőset és fele csemegét. Felöntjük 2 dl vízzel, belekeverjük az ételízesítőt (vagy sózzuk), és roppanósra pároljuk.
  • elkészítettem: 999 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 370
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsó, füstölt szalonnás lecsó, lecsó tojás nélkül

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ramiro
Ramiro / Ramiro Mon, 2018-07-09 18:01

Kidobta a receptedet a hírlevél,más lecsó receptet nem is néztem,ezen akadt meg a szemem,hogy vizet lecsó alá önteni,hát vicces,és még ki is emelték a receptedet:)))EZ egy ilyen világ, a szar is reflektorfénybe kerül...fordított világ ez:))
De önthetsz alá kovi ubi lét is,attól is nagyon zamatos,meg meggylekvárt!!
Na puszi
U.I.: A dilettantizmusod miatt figyeltem fel a receptedre,nem a tudásod miatt...

Ramiro
Ramiro / Ramiro Mon, 2018-07-09 11:57

Kedves Márti48!
Először is én sem szoktam sok paradicsomot tenni a lecsóba kb 1/4 arány, tehát 2kg paprikához kb 0,5kg paradicsomot teszek.
Másodszorra én nem nyitok vitadélutánt,csak leírtam hogy lecsóhoz nem szokás vizet adni,mert kis lángon fedő alatt sűrű keverés mellett kijön bőven víz és abban sütöm-főzöm,ahogy a régiek is főzték.
Harmadszorra ami nem tetszett,a lekezelő stílusod,hogy ha én nem öntök alá vizet,akkor én paradicsomlevest főzök...nagy logika...
Végezetül pedig napi rendszerességgel főzök, nyílván, ha nem teszem fel ide a képeket,akkor én csak kritikus receptvadász vagyok itt...legyen neked Karácsony így júliusban.
A napokban fogok csinálni én is lecsót,és ígérem elküldöm neked a képet és a receptet.
Szép napot Neked!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2018-07-09 17:10

Örömmel varom a kepet es receptet! Megtisztelö, hogy receptem ennyi figyelmet valtott ki belöled. Üdvözlettel, Marti

Ui: mindenkinek irtal, akik vizet tesznek a lecso ala?

Ramiro
Ramiro / Ramiro Mon, 2018-07-09 06:48

Én nem öntök soha vizet alá,én így tanultam a szüleimtől,és ők is az ő szüleiktől,mert nem kell alá víz,és nem lesz olyan az íze sem...nem tudom mi alapján írod nekem Márti48 ,hogy én paradicsomlevest főzök kis paprikával,nem igazán értem ezt a logikát,tehát ha én nem öntök alá vizet akkor paradicsomlevest főzök...gratulálok...te aki vizet öntesz alá az az igazi lecsó...rendben...akkor kérdezz meg egyszer egy idősebb ember aki még tudott főzni,hogy kell e a lecsó alá víz...a pörköltbe is lehet tenni mákot,de attól az még nem való bele...

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2018-07-09 11:09

Kedves Ramiro!

Nem latom ertelmet egy vitadelutant nyitni arrol, hogy ki hogy fözi a lecsot. A Story-ban leirtam, hogy "ahany haz, annyi szokas". Te ugy fözöd, ahogy, en pedig ugy ahogy leirtam. A paradicsom adja a levet, am en keves paradicsommal es sok papriaval csinalom, ezert egy kis vizet öntök ala. A pörkölt ala is öntök vizet, termeszetesen nem literszamra. Ha a receptem ennyi kritikat valtott ki belöled csupan azert mert nem ugy keszitem mint Te, akkor miert forditasz ennyi idöt erre - en meg ezt nem ertem . . . . Varom az altalad fözött lecso fotojat es receptjet. Bar ugy latom, Te nem vagy aktiv szakacs a NoSalty-n, csupan kritikus receptvadasz.... Üdv: Marti

Ramiro
Ramiro / Ramiro Thu, 2018-07-05 17:14

Lecsó alá soha nem öntünk vizet!!A legnagyobb hiba a lecsó készítésnél...a saját levébe kell sütni-főzni...

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2018-07-06 15:13

Szerintem mindenki önt - csak van aki többet, van aki kevesebbet (en ez utobbit) . Lehet, hogy a hozzaszolo paradicsomlevest föz egy kis paprikaval... :) :)

179
tv paprika 6 közepes db
paradicsom 1 nagy db
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt szalonna 3 dkg
fűszerpaprika 2 teáskanál
ételízesítő 2 kávéskanál
0 ízlés szerint
víz 2 dl