r
Nosalty Logó

Görög gyümölcsleves Gábor konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Görög gyümölcsleves Gábor konyhájából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1196 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 4779 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    893 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 1196 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2693.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1131.2 g
  • Cukor
    1048 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    3052.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    845 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    1389 micro
  • β-crypt
    3570 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2939 micro
Összesen 4779 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancslevet egy nagy fazékban elkeverjük a tejszínnel, a konzerv gyümölcslével és a citromlével. Ha nincs konzerv gyümölcslevünk, vizet használunk helyette, amiben 50 g cukrot oldunk fel. Jól lehűtjük.
  2. A gyümölcsöket meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, a szőlőt felezzük. Ha triple sec-et használunk, a gyümölcsöket leöntjük vele és jól lehűtjük. A gyümölcsöket a narancslébe keverjük és hűtőszekrényben tároljuk. Tálaláskor ügyelünk rá, hogy minden tányérba egyenlő arányban kerüljenek a gyümölcsök.
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 15213
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög gyümölcsleves Gábor konyhájából
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Hiába az elnevezés, a görög gyümölcsleves nem görög eredetű étel, csak Magyarországon tudnak róla. Univerzális fogás; nyáron a friss ribizli és szőlő miatt, télen pedig a déligyümölcsök miatt készítjük. A kánikulában egy kitűnő hűsítő, amit alkohollal és anélkül is készíthetünk. Érdemes friss ribizlit használni hozzá, hiszen ez megtartja az alakját, amíg a gyorsfagyasztott elszínezi a levest. A szőlőből válasszuk a mag nélküli fajtákat és felezzük el. Nyáron friss gyümölcsökből készíthetjük a levest, télen konzervet használunk - ha nincs konzerv gyümölcslé, cukrozott vízzel készítjük. A legjobb, hogy nem szükséges főzni és rövid idő alatt elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek