Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszi gyümölcsleves

Őszi gyümölcsleves
Őszi gyümölcsleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A birsalma egy méltatlanul mellőzött gyümölcs, talán kemény húsa és fanyarsága miatt. De levesnek megfőzve vagy kompótnak elkészítve mennyei íze van. Végre megjelent a piacon, és én most sem bírtam megállni, hogy vegyek. :)

hozzávalók / 4 adag

  • 2 birsalma
  • 2 körte
  • 2 alma
  • 4 ek cukor
  • 1 ek méz
  • 1 citromkarika
  • pici só
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • gyömbér
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejszín

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket felkockázzuk, és kb. 1 l vízben a fűszerekkel, a citromkarikával, cukorral, mézzel, pici sóval feltesszük főni.
  2. Kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a habarást, amit a lisztből és a tejszínből készítettünk. Azzal is főzzük pár percet.
  3. A gyümölcsből 4-5 ek-nyit kiveszünk, és összeturmixolunk, úgy tesszük vissza a levesbe, így még krémesebbé válik.
  4. Lehűtve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 40 430
elküldve: 9
receptkönyvben: 759
elkészítve: 34/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

alma-körte-birsalma leves, gyümölcsleves almából, körtéből és birsalmából

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kabocapor
Kabocapor Sat, 2018-12-01 09:21

Kedves Fahéj!
Szeretném elkészíteni a levest, nagyon finom lehet, de a "Hozzávalók:" címszó alatt nem látok semmit.
Lehetne újra beírni a receptbe?
Kabocapor

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2018-12-01 11:58

Kedves Kabocapor!

Köszönjük a jelzést, technikai hiba lépett fel, amit korrigáltunk, most már látszanak a hozzávalók.
Elnézést kérünk a kellemetlenségért:

Nosalty

Mari_posa
Mari_posa Mon, 2014-10-13 15:07

Nagyon finom gyümölcsleves, habar szerintem a meggy minden gyümölcslevesbe kell hogy legyen. Sajnos meggyem nincs, en szilvat raktam meg plusz bele, igy is nagyon finom lett.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2014-10-13 17:48

Mi sok gyümölcslevest eszünk, mert az egész családnak kedvence. Ezért variálom, egyszer meggyből, máskor almából, megint máskor szilvából vagy őszibarackból készítem, vagy amilyen gyümölcs van itthon. Mindnek egy kicsit más íze van.

Blankacico
Blankacico Wed, 2014-10-08 15:06

Nagyon finom leves, az arányok és a leírás is pontos. Én csak fahéjat használtam, mert az volt itthon, de tettem bele pár szem szilvát is.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2014-10-08 19:46

Örülök, hogy bevált! A szilva is pont passzol bele. Én is tettem volna, ha lett volna itthon. :)

Redy28
Redy / Redy28 Tue, 2010-10-12 15:41

Megfőztem, megkóstoltam és döntöttem: receptkönyvben a helye, mert ismét és ismét meg kell főznöm!
Köszi a receptet és a szép csendéletet is:-)
ü
Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2010-10-05 19:50

Kedves Mrs. Smith és Kedves Éva!
Köszönöm Nektek a dicsérő szavakat! A leves tényleg nagyon finom, próbáljátok ki! Üdv: Fahéj

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2010-10-05 17:43

Hmmm, a hozzávalók és a látvány alapján ez isteni finom lehet, el is mentem gyorsan.:)
A kép megint gyönyörű, békebeli nyugalom! Éppen két nagy birsalmám van a kamrában, és erre a receptre várakozik. :) Köszönöm: Éva

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-10-05 12:31

Jajj de szép a képed, olyan mint egy festmény-csendélet! Nagyon kellemes a fény-árnyék viszony. Gratula! Ami meg a levest illeti, hmm, ideérezni az illatát...:))) A legjobbakat: Mrs Smith

bokine
bokine / bokine Tue, 2010-10-05 07:39

Kedves Éva! Csodaszép a fényképed, és biztos finom a leves is. Jómagam is képes vagyok minden fellelhető gyümölcsből levest készíteni, szeretjük mi is a birsalmát. Szép napot: Erika