Göngyölt pulykacomb csiperkés mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pulykacombhoz
-
300g pulykafelsőcomb432 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
63g szárnyas alaplé4 kcal
A töltelékhez
-
38g csiperkegomba8 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
13g crème fraîche45 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
A csiperkés mártáshoz
-
38g csiperkegomba8 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
649
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pulykacombhoz
-
1200g pulykafelsőcomb1728 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
250g szárnyas alaplé18 kcal
A töltelékhez
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
A csiperkés mártáshoz
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2592
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pulykacombhoz
-
57.7g pulykafelsőcomb83 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
12g szárnyas alaplé1 kcal
A töltelékhez
-
7.2g csiperkegomba2 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
2.4g crème fraîche9 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
A csiperkés mártáshoz
-
7.2g csiperkegomba2 kcal
-
1.3g vaj10 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
Összesen
127
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.9 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1365.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 623 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 326.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1573 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
649
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251.5 g
Zsír
-
Összesen 148.1 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1044 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5460.7 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 355 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 2492 mg
-
Nátrium 1917 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1305.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1015 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 388 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6292 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 523 micro
Összesen
2592
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 119 micro
-
β-karotin 302 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
A pulykacombhoz
-
1.2 kg pulykafelsőcomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek vaj
-
2.5 dl szárnyas alaplé
A töltelékhez
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál citromlé
-
5 dkg crème fraîche
-
2 ek zsemlemorzsa
A csiperkés mártáshoz
-
15 dkg csiperkegomba
-
2 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A pulykacombhoz
- A combot mossuk meg, majd töröljük szárazra és csontozzuk ki. Sózzuk, borsozzuk.
- A töltelékhez forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben. Dinszteljük meg a hagymát és a petrezselymet a forró vajban, majd adjuk hozzá a gombát. Sózzuk-borsozzuk, és dinszteljük, míg az egész víz elpárolog. Kavarjuk hozzá a créme fraiche-t, a citromlevet és a zsemlemorzsát. Hagyjuk hűlni.
- A tölteléket kenjük a kicsontozott combra, majd a combot tekerjük fel, konyhai cérnával kössük össze.
- A felforrósított vajban a combot a hagymával és a sárgarépával együtt aranysárgára előpirítjuk, felöntjük egy kevés levessel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 90 percig sütjük. Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal, és ha kell, öntsünk hozzá levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a combot benne 10 percet pihenni. A sült szaftot leszűrjük és a forró húslevessel felöntjük.
- A mártáshoz a csiperkét vékony szeletekre vágjuk. A vajban megdinszteljük, megszórjuk a liszttel, egy pár percig pirítjuk, majd felöntjük a sült szafttal. Kb. 5 percig főzzük, sóval és borssal ízesítjük.
- A húst szeletekre vágjuk és a mártással tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10505
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 25.
Ajánló
Tálaljuk burgonyatalérral, vagy krokettel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A gombamártást ízesíthetjük tejszínnel is.