r
Nosalty Logó

Kijevi jércemell balzsamecetes laskagombával

Manuel Calavera
Kijevi jércemell balzsamecetes laskagombával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

669
Kalória
19g
Fehérje
40.7g
Szénhidrát
47.6g
Zsír
89.1g
Víz
144.4g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2670 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    190.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3054.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 2670 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk le és csepegtessükle a jércemellet.
  2. Nyissuk ki egy éles kés segítségével, kissé klopfoljuk ki, hogy meglazítsuk a rostokat.Enyhén sózzuk le.
  3. A vajat törjük szét villával, keverjük össze egy szétzúzott fokhagymagerezddel, borsozzuk, sózzuk, és adjunk hozzá egy nagy csipet apróra vágott petrezselyemzöldet.
  4. Az ízesített vajat keverjük össze a reszelt sajttal.
  5. Töltsük bele a jércemellbe, és hajtsukössze úgy, hogy a töltelék ne lógjon ki sehol.
  6. Panírozzuk be.
  7. Bő olajban rántsuk ki úgy, hogy hogy az olaj hőmérséklete ne legyen túl magas, különben a hús kérget kap, és nem sül át (180 C°).
  8. A körethez: mossuk le folyó víz alatt a laskagombát, alaposan csepegtessük le, ne legyen vizes.Vágjuk 1 cm-es csíkokra.
  9. Vágjuk a póréhagymát julienne-re.
  10. Serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, pirítsuk meg a laskagomba csíkokat.
  11. Ha megpirult a gomba, adjuk hozzá a póréhagymát.Ha kissé megfonnyadt a póréhagyma, öntsük fel a fehérborral.Ha a bor elpárolgott, hozzáadunkegy gerezd zúzott fokhagymát.
  12. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a balzsamecetet.
  13. A jércemellet kettévágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

Tradicionális, alap töltött húsétel, nem maradhat ki egy-egy kreatívabb háziasszony (kreatív férj) szakács-repertoárjából.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek