Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kijevi jércemell balzsamecetes laskagombával

Kijevi jércemell balzsamecetes laskagombával
Kijevi jércemell balzsamecetes laskagombával
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tradicionális, alap töltött húsétel, nem maradhat ki egy-egy kreatívabb háziasszony (kreatív férj) szakács-repertoárjából.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk le és csepegtessük le a jércemellet.
  2. Nyissuk ki egy éles kés segítségével, kissé klopfoljuk ki, hogy meglazítsuk a rostokat. Enyhén sózzuk le.
  3. A vajat törjük szét villával, keverjük össze egy szétzúzott fokhagymagerezddel, borsozzuk, sózzuk, és adjunk hozzá egy nagy csipet apróra vágott petrezselyemzöldet.
  4. Az ízesített vajat keverjük össze a reszelt sajttal.
  5. Töltsük bele a jércemellbe, és hajtsuk össze úgy, hogy a töltelék ne lógjon ki sehol.
  6. Panírozzuk be.
  7. Bő olajban rántsuk ki úgy, hogy hogy az olaj hőmérséklete ne legyen túl magas, különben a hús kérget kap, és nem sül át (180 C°).
  8. A körethez: mossuk le folyó víz alatt a laskagombát, alaposan csepegtessük le, ne legyen vizes. Vágjuk 1 cm-es csíkokra.
  9. Vágjuk a póréhagymát julienne-re.
  10. Serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, pirítsuk meg a laskagomba csíkokat.
  11. Ha megpirult a gomba, adjuk hozzá a póréhagymát. Ha kissé megfonnyadt a póréhagyma, öntsük fel a fehérborral. Ha a bor elpárolgott, hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát.
  12. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a balzsamecetet.
  13. A jércemellet kettévágva tálaljuk.
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 549
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Manuel Calavera

Mióta szakács: 2010.07.04.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kijevi csirkemell, kijevi csirke laskagombával, vajas sajtos töltelékkel töltött csirkemell laskagombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

667
csirkemell filé 0.5 db
teavaj 4 dkg
trappista sajt 4 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
laskagomba 15 dkg
póréhagyma 3 dkg
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
balzsamecet 1.5 ek
fehérbor 20 ml
napraforgó olaj 1.5 dl