r
Nosalty Logó

Töltött csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
Töltött csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 679 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2037 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 679 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3208.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    1162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2264 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    713 micro
Összesen 2037 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokon kanál segítségével a bőrt elválasztjuk a hústól. A comb vágott végénél a kanalat beszúrjuk a hús és a bőr közé (a kanál púpos része legyen a bőr felé), és óvatos mozdulatokkal teljesen a comb alsó részéig betoljuk a kanalat. Vigyázzunk, ne szakadjon ki a bőr, mert akkor nem tudjuk szépen betölteni. A combokat kiolajozott tepsibe helyezzük és elkészítjük a tölteléket.
  2. A töltelékhez pár csepp étolajon összepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és gombát. A hagymás gombát egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a májpástétomot, a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A hozzávalókat villával összeforgatjuk, szükség szerint -a zsemlemorzsa minőségétől és durvaságától függően- adhatunk még hozzá zsemlemorzsát. Az a lényeg, hogy közepesen kemény, nem száraz, formázható masszát kapjunk.
  3. A kész masszával óvatosan betöltjük a combokat. Többször kisebb adagot nyomkodunk a bőrös rész alá. Az előkészített csirkecombot megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, majd sütőbe helyezzük és közepesen takarék lángon készre sütjük. A hús akkor jó, ha a villa könnyen beleszúrható, a bőr rész pedig hólyagosra sült.
  4. A sült húst friss salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 704
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött csirkecomb
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek