r
Nosalty Logó

Gombával töltött palacsinta sajtmártással

Mi van itthon
Gombával töltött palacsinta sajtmártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gombás töltelék

Sajtmártás

Palacsinta

746
Kalória
33.2g
Fehérje
67.7g
Szénhidrát
36.3g
Zsír
266.1g
Víz
220.3g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gombás töltelék

Sajtmártás

Palacsinta

Összesen 746 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gombás töltelék

Sajtmártás

Palacsinta

Összesen 2981 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gombás töltelék

Sajtmártás

Palacsinta

Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2032.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    266.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 746 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8131.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    2312 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1874 mg
  • Nátrium
    3490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    270.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1064.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2036 micro
Összesen 2981 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

Gombás töltelék

  1. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gombát. Erős lángon lepirítjuk, majd fűszerezzük.
  2. Alaplével felöntjük, és puhára pároljuk. Amikor már majdnem jó a gomba, belekeverjük a tejszínt is.
  3. Elkészítjük a sajtmártást: vajon lisztet pirítunk, majd fokozatosan beleöntjük a tejet. Belekeverjük a sajtot is, ami bármilyen általunk kedvelt fajta lehet. Borsozzuk, és kevés szerecsendióval is megfűszerezzük.
  4. A palacsintához összedolgozzuk a felvert tojásokat a tejjel és a liszttel. Hozzáadjuk a sót és az olajat. Annyi ásványvizet adunk hozzá, hogy a megfelelő "tejszín" sűrűségű legyen az állaga, és egyesével kisütjük a palacsintákat.
  5. A kész palacsintákat gombatöltelékkel megtöltjük, és kivajazott tepsibe tesszük. Tejerére kanalazunk a sajtmártásból, megszórjuk még reszelt sajttal, és forró sütőben átsütjük, hogy a sajt aranybarna legyen. Sajtmártással kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kezdődik a gombaszezon! Ennek üdvözlésére készült a mai ebédünk. Szerintem többféle gombával az igazi. Tudom, van élet a csiperkén túl is, de most csak egy kis laskagombát sikerült beszerezni.

További receptek

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek