r
Nosalty Logó

Gombás-vörösáfonyás szarvasragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
sharkynori
Gombás-vörösáfonyás szarvasragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 648 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3876 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1973 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 648 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.3 g

Zsír

  • Összesen
    166.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1030 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    2875 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.4 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    2392.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11836 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 3876 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kis kockára vágjuk, a zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk, a sült szalonnát kiszedjük. A forró zsíron pár percig pirítjuk a darabokra vágott húst, majd átöntjük egy nagy sütőtálba (én jénai tálban sütöttem).
  2. A répát vágjuk félbe, és szeleteljük fel, a zellert vágjuk kis kockákra, a fokhagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel, a gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel, és ezeket mind dobjuka hús mellé a tálba.
  3. A mazsolát, a dzsemet, a rozmaringot, a bort, az aszút és ízlés szerint sót és borsot rakjuk még hozzá a zöldséges húshoz, és keverjük jól össze.
  4. Előmelegített sütőbe helyezzük a ragut, és lefedve sütjük, amíg meg nem puhul a hús.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 200 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 18536
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Ajánló

Mi a vadast mindig röstivel szoktuk enni, kedvenc rösti reseptem megtalálható a Nosalty-n kukoricás rösti néven :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sharkynori 6 recept

Az interneten találtam valahol ezt a receptet, a hozzávalókat kissé átalakítva megcsináltam a családnak ebédre, és nagy sikert aratott. Nálunk a vadas mellé mindig röstit szoktunk enni, de másfajta krumplikörettel vagy tésztával is el tudom képzelni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek