r
Nosalty Logó

Őzsült erdeigombás rizskrokettel, galagonya-ketchuppal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
FavorEat
Őzsült erdeigombás rizskrokettel, galagonya-ketchuppal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

őzsült

rizskrokett

galagonya-ketchup

Összesen 1005 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

őzsült

rizskrokett

galagonya-ketchup

Összesen 4018 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

őzsült

rizskrokett

galagonya-ketchup

Összesen 138 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1670.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1005 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.4 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6680.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2820 mg
  • Nátrium
    2770 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 4018 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

őzsült

rizskrokett

galagonya-ketchup

Elkészítés

őzsült

  1. Elkészítjük a pácot: a hagymát és a fokhagymát összezúzva tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és kb. 1 dl olajat. Elkeverjük.
  2. A húst lehártyázzuk, és a pácba forgatjuk. Lefedjük, és legalább 2 órát hűtőben pácoljuk.
  3. Pácolás után előmelegített sütőben, alufóliával letakarva puhára pároljuk, majd ha megpuhult, levesszük a fóliát, hogy kissé megpiruljon.

rizskrokett

  1. A kroketthez elkészítjük a rizst a szokásos módon (olajon fehéredésig pirít - alaplével felönt - fedő alatt puhára párol).
  2. A gombát felaprítjuk, és nagy lángon, pici olajon sóval és kakukkfűvel megpirítjuk. Az elkészült rizsbe forgatjuk, hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és szokásos módon bepanírozzuk.
  4. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük.

galagonya-ketchup

  1. A galagonya-ketchuphoz a galagonyát puhára főzzük a vízben, majd ha megfőtt, átpasszírozzuk.
  2. Hozzáadjuk az almaecetet, cukrot, sót és a többi fűszert, majd visszatesszük még 5-10 percre főni. Közben ne felejtsük kevergetni.
  3. Langyosra hűlve tálaljuk az ételhez.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3475
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Őzsült erdeigombás rizskrokettel, galagonya-ketchuppal
FavorEat 8 recept

Egy kedves ismerősömtől kaptam nagyon szép őzhúst. Úgy gondoltam, megilleti egy különleges recept. Végül ezt alkottam...

Hozzávalók

őzsült

rizskrokett

galagonya-ketchup

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek