Narancsdzsem

Narancsdzsem

Leírás

A narancs a legnépszerűbb déligyümölcs, tele antioxidánssal és C-vitaminnal. Számtalan módon felhasználhatjuk a konyhában, például készíthetünk belőle dzsemet is. A dzsemkészítés célja a gyümölcs fagyasztás nélküli hosszú távú tartósítása, de nem utolsó sorban egy kenyérre kenhető, vagy süteményekhez felhasználható finomság elkészítése. Narancsdzsemet vásárolhatunk készen, illetve elkészíthetjük otthon is. A dzsem készítésekor ügyeljünk arra, hogy csak érett, hibátlan gyümölcsöt használjunk fel. A befőzéshez használt üvegeket készítsük elő, mossuk ki alaposan, de akár ki is főzhetjük. A narancsdzsem készítéséhez alapvetően a narancs levét, illetve húsát használjuk fel, de a narancs reszelt héját is belefőzhetjük. A narancsdzsemet ízlés szerint fűszerezhetjük például szegfűszeggel, vagy dúsíthatjuk citrom hozzáadásával. A megfelelő sűrűség érdekében használhatunk dzsemfixet is a főzés során.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen

13 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek