Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A narancs a legnépszerűbb déligyümölcs, tele antioxidánssal és C-vitaminnal. Számtalan módon felhasználhatjuk a konyhában, például készíthetünk belőle dzsemet is. A dzsemkészítés célja a gyümölcs fagyasztás nélküli hosszú távú tartósítása, de nem utolsó sorban egy kenyérre kenhető, vagy süteményekhez felhasználható finomság elkészítése. Narancsdzsemet vásárolhatunk készen, illetve elkészíthetjük otthon is. A dzsem készítésekor ügyeljünk arra, hogy csak érett, hibátlan gyümölcsöt használjunk fel. A befőzéshez használt üvegeket készítsük elő, mossuk ki alaposan, de akár ki is főzhetjük. A narancsdzsem készítéséhez alapvetően a narancs levét, illetve húsát használjuk fel, de a narancs reszelt héját is belefőzhetjük. A narancsdzsemet ízlés szerint fűszerezhetjük például szegfűszeggel, vagy dúsíthatjuk citrom hozzáadásával. A megfelelő sűrűség érdekében használhatunk dzsemfixet is a főzés során.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen

Narancsdzsem alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!