r
Nosalty Logó

Gombás-rukkolás pizza

Panno
Gombás-rukkolás pizza
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Feltét

806
Kalória
42.2g
Fehérje
91.2g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
182.6g
Víz
156.7g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 806 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 3215 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 224 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2682.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 806 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    168.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10731.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    3171 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    3036 mg
  • Nátrium
    3824 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    364.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    730.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    3004 micro
Összesen 3215 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    403 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A kétféle lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzákeverjük az élesztőt, parmezán sajtot és a sót. Mélyedést alakítunk ki a középen, ide öntjük a meleg vizet, elkezdjük lazán összedolgozni. Végül hozzáöntjük az olajat, és lisztezett deszkára borítva alaposan kidagasztjuk.
  2. A kelesztő tálba cseppentünk néhány csepp olívaolajat, beleforgatjuk a tésztát, és lefóliázva pihenni hagyjuk, míg duplájára nem kel (kb. 1-1,5 óra).
  3. Kelesztés után két részre osztjuk a tésztát, gombócokká formázzuk, és további 20 percig pihentetjük.
  4. Ezalatt előmelegítjük a sütőt, és elkészítjük a feltétet. A sűrített paradicsomot összekeverjük az olívaolajjal, szórunk bele pici cukrot, bazsalikomot, és ízlés szerint sózzuk.
  5. A gombát vékonyra felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
  6. Ha letelt a 20 perc, kinyújtjuk-huzigáljuk a tésztát kb. 30 centi átmérőjű körré. Belehelyezzük a pizzasütő formánkba, megkenjük paradicsomszósszal, rászórjuk a gombát, sajtot, rukkolát.
  7. Mehet a forró sütőbe 5-6 percre. Míg sül, ugyanígy járunk el a másik tésztagombóccal is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Tepsi mérete: 30

Két 30 centis pizza jön ki belőle. Én rögtön dupla adagot készítettem, és a tészta felét lefagyasztottam.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek