r
Nosalty Logó

Gombás pizza Évi nénitől

Évi néni
Gombás pizza Évi nénitől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

feltét

tészta

483
Kalória
23.6g
Fehérje
77.7g
Szénhidrát
18.1g
Zsír
107g
Víz
18.6g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

feltét

tészta

Összesen 483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

feltét

tészta

Összesen 483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

feltét

tészta

Összesen 169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1390 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1390 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    488 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

feltét

  1. A pizzatésztát kinyújtjuk, egy vékonyan kiolajozott 16 cm-es piteformába terítjük.
  2. Egy kanál paradicsomszószt elterítünk rajta.
  3. Egy kanálka olajon, erős tűzön megpirítjuk a vastagabb szeletekre vágott barna csiperkét, közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. 2-3 perc elég neki, hiszen még fog sülni.
  4. A pizzára tesszük, kevés reszelt sajttal megszórjuk.
  5. 260 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 260 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 16x16

A "szerény" vacsorám kevéske sajttal. Ennyi engedményt adtam magamnak szénhidrátnapon.

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek