Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás rizottó 2.

Gombás rizottó 2.
Gombás rizottó 2.
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Londonban ettem, és készítettem először rizottót. Mikor hazajöttem, rögtön elkészítettem itthon is. Azóta nagy kedvenc.
Számtalan variációja létezik, ez egy egyszerű alaprecept gombával.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olívaolajon kb. 10 percig (alacsony hőfokon) pároljuk, vigyázunk, hogy nehogy leégjen a hagyma.
  2. Hozzáadjuk a rizst a hagymához, és magasabb fokozaton 1-2 percig kevergetjük őket.
  3. Ráöntjük a vermutot a rizsre, és pár percig tovább kevergetjük, amíg az alkohol el nem párolog.
  4. Ezután az előre elkészített alaplevet adagoljuk a rizshez. Egyszerre mindig csak keveset, kb. 1 merőkanálnyit teszünk hozzá, és addig kevergetjük, míg azt a rizs magába nem szívja.
  5. Amikor a rizs már majdnem teljesen megpuhult, megszórjuk egy kis sáfránnyal, hogy szép színe legyen, majd hozzákeverjük a felaprított gombát is. Fűszerezzük ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal és kakukkfűvel. Ha maradt még alaplé, azt is hozzáöntjük. Ha nem maradt alaplé, de a rizs még nem elég puha, vagy túl száraz, vízzel öntjük fel.
  6. Mikor a rizs megpuhult, és kellően krémes, lehúzzuk a tűzről, és kevés vajat és parmezán sajtot keverünk hozzá.
  7. 1-2 percig hagyjuk, hogy a vaj és a sajt is összeolvadjon a rizzsel, majd mihamarabb tálaljuk, mert frissen a legjobb!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 370
elküldve: 1
receptkönyvben: 166
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Padányi Annamária

Mióta szakács: 2010.05.11.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizottó gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

606
rizottó rizs 20 dkg
csiperkegomba 15 dkg
fehérbor 1.5 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
zöldség alaplé 7.5 dl
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
sáfrány 0 ízlés szerint
parmezán sajt 2 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint