r
Nosalty Logó

Sajtos brokkoli húsgombócokkal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
labopetra
Sajtos brokkoli húsgombócokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A brokkolihoz

A fasírthoz

Összesen 825 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A brokkolihoz

A fasírthoz

Összesen 1648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A brokkolihoz

A fasírthoz

Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2264 micro
Összesen 825 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2430.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1137 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4528 micro
Összesen 1648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A brokkolihoz

A fasírthoz

Elkészítés

A brokkolihoz

  1. A brokkolit rózsáira szedve sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és kiolajozott tűzálló tálba tesszük.
  2. A brokkolira öntjük a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal, és betesszük a sütőbe sülni.
  3. A fasírthoz valókat összedolgozzuk, kis golyókat formázunk, és kevés forró olajban kisütjük.
  4. A golyókat a brokkoli köré halmozzuk, és a sütőbe visszatolva összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2710
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos brokkoli húsgombócokkal
labopetra 65 recept

A férjem nem szereti a rakott zöldségeket, ezért találtam ki, hogy így készítem el a brokkolit.

Hozzávalók

A brokkolihoz

A fasírthoz

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!