r
Nosalty Logó

Őzgerinc áfonyával és körtével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Őzgerinc áfonyával és körtével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 641 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2559 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 641 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2637.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1647 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1818.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 2559 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az áfonyát (lehetőleg frisset), lassú tűzön, kevés vajon, kevergetve főzni kezdjük.
  2. Pár félig nyers szemet kiveszünk, és félreteszünk.
  3. Ha már kezd sűrűsödni, kevés vörösbort öntünk alá és tovább kevergetve főzzük, ha kész átszűrjük, félretesszük.
  4. A gerincről lecsontozzuk a húst, fekete borssal fűszerezzük.
  5. Vastag falú serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk.
  6. A húst egyben helyezzük a nagyon forró serpenyőbe, körben kérget sütünk rá, majd kissé alacsonyabb hőfokon (sütési idő a hús méretétől függ), forgatva óvatosan megsütjük.
  7. Ezalatt kevés vajon, rozmaring ágat mellédobva kb. 10 perc alatt, lefedve megpároljuk a félbevágott, kimagozott körtéket (én nem hámozom meg…).
  8. A húst 6-7 percig letakarva pihentetjük, majd vastagabb szeletekre vágjuk, finoman sózzuk.
  9. A leszűrt áfonyaszószhoz keverjük a félretett egész áfonyadarabokat.
  10. A húst a körtével és az öntettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 31487
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 12.

Ajánló

Nagytestű, mégis gyümölcsös vörösbort kíván ez az étel, cabernet franc, testesebb pinot noir, merlot borok társaságában nyújtja számomra a  legtöbbet. Bortipp : Vylyan – Merlot 2006, Weninger & Gere Pinot Noir 2006

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Párom munkatársa (Krisztián) igazi kincs… Egészségügyi dolgozóként néha vadászik, néha hízott kacsát, aznap vágott malachúst, vagy nyulat tudunk „üzletelni” vele. A fotón szereplő őzgerinc is fagyasztás nélkül, frissen elkészített, házilag bontott husi volt. Jó alapanyag esetén ez az őzgerinc csak túlsütéssel rontható el, a húsnak a külső kérgen belül rozé színűnek és szaftosnak kell maradnia.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek