Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-medvehagymás linguine

Gombás-medvehagymás linguine
Gombás-medvehagymás linguine
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A képen látható ételhez én mangalica-füstölt szalonnát használtam, és amikor a makói fokhagymát hozzáadtam, az illatok berobbantak a konyhában. A medvehagymát az utolsó fázisban adjuk az ételhez, ezzel elérhetjük, hogy jellegzetes ízét megőrizze, és állagában is szép maradjon. A fokhagyma+gomba+kakukkfű triumvirátus mindig jackpot, amikor pedig a bor belekerül az ételbe, és az illatok felszabadulnak, az tényleg szuper. Sokat csinálj belőle, mert könnyen elfogy!wink

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát és a medvehagymát megmossuk, a fokhagymával és a szalonnával együtt vékonyan felszeleteljük.
  2. Teflon serpenyőben kis lángon a szalonnát megdinszteljük, mikor már üveges, hozzáadjuk a fokhagymát, és amikor a fokhagyma már kissé pirulni kezd, hozzáadjuk a gombát, megöntözzük a fehérborral és megszórjuk kakukkfűvel.
  3. Mikor a gomba már összeesett, és a bor java is elfőtt, hozzáadjuk a tejszínt és a mustárt, sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor a mártásunk felforr, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és a reszelt füstölt sajtot.
  5. Miután a mártásunkban a sajt felolvadt és besűrűsödött, a készre főzött linguine tésztára szedjük, kevés frissen őrölt fekete borssal megszórjuk és tálaljuk.
  6. A maradék száraz fehérborral leöblítjük. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 156
elküldve: 2
receptkönyvben: 241
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

PIT

Mióta szakács: 2011.11.19.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás linguine, tejszínes linguine, linguine medvehagymával és szalonnával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

neni
neni Fri, 2012-04-06 12:52

Szia PIT!
Ma elkészítettem! Most fejeztük be (alig bírtam abbahagyni) az ebédet. Nagyon-nagyon finom lett.
Amíg póréhagymát lehet kapni a piacon hetente el fogom készíteni. Köszi a receptet.

fzizu
fzizu / fzizu Thu, 2012-03-29 21:55

Gombát imádom,medvehagyma pont van itthon,házi szalonna,és saját bor is,tökéletes!Ezt főzöm holnap!

1290
csiperkegomba 500 g
medvehagyma 1 csokor
füstölt szalonna 10 dkg
fokhagyma 5 gerezd
fehérbor 1.5 dl
főzőtejszín 400 ml
mustár 1 ek
füstölt sajt 15 dkg
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tészta 50 dkg