r
Nosalty Logó

Tejszínes mángold szósz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Tejszínes mángold szósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 346 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1377 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 196 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3804 micro
Összesen 346 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2993.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    1615 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    5140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15218 micro
Összesen 1377 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2180 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mángold szárát megmossuk, felaprítjuk 2-3 cm darabokra. Enyhén sós vízben 3 percig blansírozzuk. Leszűrjük, félrerakjuk.
  2. Egy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a felaprított hagymát. 1-2 perc kevergetés után hozzáadjuk a mángoldot, és 3-4 percig pároljuk. Felöntjük a tejjel meg a tejszínnel, és addig főzzük, amíg redukálódik az 1/3-ára a szósz (kb. 10 perc). Gyakran keverjük meg. Sózzuk, borsozzuk, reszeljük bele a szerecsendiót.
  3. Amíg a szósz besűrűsödik, főzzük meg a tésztát. Amikor kész, szűrjük le, de ne öblítsük le, hanem rögtön forgassuk bele a szószba. Az sem baj, ha leszűrés után egy kis főzővíz marad a tésztán. Tálaláskor szórjuk meg chilipehellyel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 129
  • Össznézettség: 23063
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 23.

Ajánló

Grillezett húsok, halak vagy tengeri herkentyűk mellé, vagy csak úgy magában is finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A sajtos-mángoldos tönkölybúzánál kimaradt szárakból ezt készítettem. 

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek