Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-hagymás karaj JUDYTH konyhájából

Gombás-hagymás karaj JUDYTH konyhájából
Gombás-hagymás karaj JUDYTH konyhájából
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A történet annyi, hogy ki kell próbálni, érdemes! :) Nagyon finom, ünnepi ételként is megállja a helyét!

hozzávalók / 5 adag

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

ajánlat

Burgonyakörettel és a saját friss csalamádémmal (megtalálható a receptjeim között - Egész évben friss, házi csalamádé) tálaltam!
Más körettel is lehet tálalni!
Szólj hozzá!

elkészítés

Gombás-hagymás hús

  1. A hússzeleteket befűszerezzük a fűszerkeverékkel, és sorban lerakjuk a tepsi aljára (hőálló jénai), melyet a zsírral bekentünk.
  2. A hagymát félbe, majd vastagabb szeletekre vágjuk, a gombát is megtisztítjuk, szeleteljük.
  3. A feldarabolt hagymát, gombát egy tálba rakjuk, s a többi hozzávalóval jól összekeverjük, majd a hússzeletek tetején egyenletesen elosztjuk.
  4. 150 fokos sütőben fólia alatt 60 percig sütjük (sercegéstől számítva), alsó-felső sütéssel, majd fólia nélkül még 15-20 percet.

Burgonya köret

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, nem hámozzuk meg, karikára vágjuk, forró zsíron átfuttatjuk (lehetőleg teflon serpenyőben), teszünk rá sót, borsot, kevés ételízesítőt, és fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Ha a burgonya nem enged elég levet, akkor kicsi vizet öntünk alá (ez burgonyafüggő, hogy mennyi levet enged). Ha már majdnem teljesen puha, levesszük a fedőt, szép pirosra pirítjuk. Közben óvatosan, hogy ne törjön, időnként keverünk rajta, hogy mindegyik oldala piruljon.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x36x5 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 668
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karaj pirított burgonyával, gombával sült karaj

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

658
sertés rövidkaraj 80 dkg
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 4 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
ketchup 2 ek
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék 4 kávéskanál
majoranna 0 ízlés szerint
sertészsír 4 ek
burgonya 1 kg
sertészsír 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 teáskanál