r
Nosalty Logó

Gombás galuska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsóka
Gombás galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 953 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 953 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3939.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    938 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1519 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1098 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    893 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2435 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3339 micro
Összesen 3813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a gombát apróra vágjuk, olajon sóval, borssal és a vágott petrezselyemzölddel megpároljuk, majd zsírjára sütjük.
  2. A juhtúrót eldolgozzuk 2 tojással, a tejjel, 1 dl tejföllel, 2 ek vízzel, zúzott fokhagymával, majd hozzákeverjük a lisztet és a langyosra hűlt gombát is. Ha túl sűrű, tejjel higítjuk. Galuskatészta sűrűségű állagot kell kapnunk.
  3. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, s ha megfőtt, olvasztott vajra szedjük.
  4. A maradék tojást a 2 dl tejföllel és a reszelt sajjtal összekeverjük, és a galuskára öntjük.
  5. Forró sütőben ráolvasztjuk a sajtos öntetet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8068
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 05.

Ajánló

Többféle gombából is elkészíthető, a juhtúró tehéntúróval felcserélhető. Egy nagy adag saláta nem hiányozhat mellőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás galuska
Zsóka 6 recept

Ez a recept is a Planétás kártyasorozatban jelent meg. Jó választás húsmentes napokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!