Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás galuska

Gombás galuska
Gombás galuska
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept is a Planétás kártyasorozatban jelent meg. Jó választás húsmentes napokra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Többféle gombából is elkészíthető, a juhtúró tehéntúróval felcserélhető. Egy nagy adag saláta nem hiányozhat mellőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a gombát apróra vágjuk, olajon sóval, borssal és a vágott petrezselyemzölddel megpároljuk, majd zsírjára sütjük.
  2. A juhtúrót eldolgozzuk 2 tojással, a tejjel, 1 dl tejföllel, 2 ek vízzel, zúzott fokhagymával, majd hozzákeverjük a lisztet  és a langyosra hűlt gombát is. Ha túl sűrű, tejjel higítjuk. Galuskatészta sűrűségű állagot kell kapnunk.
  3. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, s ha megfőtt, olvasztott vajra szedjük.
  4. A maradék tojást a 2 dl tejföllel és a reszelt sajjtal összekeverjük, és a galuskára öntjük.
  5. Forró sütőben ráolvasztjuk a sajtos öntetet.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 570
elküldve: 1
receptkönyvben: 116
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsóka

Mióta szakács: 2010.02.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás rakott galuska, gombás rakott tészta, juhtúrós-gombás rakottas

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-07 22:55

nagyon jol hangzik,csaladom nagy nokedli barat,es a gombat is imadjuk.kovetkezo bevasarlas utan elkeszitem,majd irok hogy sikerult!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-07-05 21:31

Ínycsiklandó, ránézésre falni való,köszi a receptet, máris jöhetne, ha nem vacsiztunk volna.De ami késik, nem múlik.Éva-Anyóca

950
gomba 25 dkg
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
juhtúró 15 dkg
tej 1 dl
tejföl 3 dl
tojás 3 db
finomliszt 50 dkg
kéksajt 5 dkg
vaj 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint