r
Nosalty Logó

Tejfölös galuska Juhász István konyhájából

Juhász István
Tejfölös galuska Juhász István konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

354
Kalória
10.1g
Fehérje
39.9g
Szénhidrát
16.8g
Zsír
56.2g
Víz
157.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    239.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    337.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 2124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott tojásokat felütjük, és egy nagyobb tálba leengedjük, ízlés szerint sóval, majd a tejföllel elkeverjük, végül a szitált lisztet adagoljuk hozzá, és alaposan összedolgozzuk. Ügyeljünk arra, hogy a végén se túl lágy, se túl kemény ne legyen a tészta, így elképzelhető, hogy még 1 evőkanálnyi lisztet felvehet. Én vízzel soha nem hígítom, ha túl kemény a tészta, inkább pici tejfölt adok még hozzá.
  2. Vizet forralunk pici sóval egy nagyobb fazékban, és a teljesen homogén tésztát galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a forrásban lévő vízbe. Mérsékeljük kicsit a lángot, és kb. 10-15 perc alatt (galuska mérettől függ) készre főzzük. Ha megfőtt, akkor szűrőn leszűrjük.
  3. Egy serpenyőben a vajat picit lepirítjuk, és a leszűrt tésztát átforgatjuk benne.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Kiváló alaptészta köretként pörköltekhez, paprikás ételekhez, levesbetétként gulyásleveshez vagy önálló ételként pl. tojásos nokedlihez.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek