r
Nosalty Logó

Cukkinis tojáslepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Cukkinis tojáslepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lepényhez

A forma kikenéséhez

Összesen 672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lepényhez

A forma kikenéséhez

Összesen 2016 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lepényhez

A forma kikenéséhez

Összesen 175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2931.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    2498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3614 micro
Összesen 672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    164.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8794.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    7493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    934 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    874 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10843 micro
Összesen 2016 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A lepényhez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A lepényhez

  1. A cukkiniket lereszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán, összekeverjük a sóval és 20 percre félretesszük.
  2. A besózott cukkinit szűrőben alaposan átöblítjük, kinyomkodjuk belőle a vizet és papírtörlőn szétterítve minél szárazabbra töröljük.
  3. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és kivajazunk egy 24 cm átmérőjű, 5 cm magas piteformát.
  4. A tojásokat kézi habverővel összehabarjuk a tejszínnel, borssal és oregánóval, fakanállal hozzákeverjük a zsemlemorzsát, sajtot és végül a cukkinireszeléket.
  5. Beleöntjük a piteformába, tetejére rendezzük a karikára vágott kolbászt és 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20279
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 17.

Ajánló

Az eredeti recept rozmaringgal és szerecsendióval fűszerezi a lepényt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy kedvenc nálunk a cukkini minden változatban, így amint elolvastam a Stahl magazinban ezt a receptet, a vacsora sikerében biztos voltam! A fűszereken ízlésünknek megfelelően változtattam és hogy kicsit kiadósabb is legyen, kolbásszal gazdagítottam.

Hozzávalók

A lepényhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...