r
Nosalty Logó

Gombás-csirkés pite mentás zöldborsóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Gombás-csirkés pite mentás zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A borsóhoz

Összesen 721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A borsóhoz

Összesen 2891 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A borsóhoz

Összesen 110 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1736.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3736 micro
Összesen 721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6944.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    3961 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1766.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    988 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    724 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    4576 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14942 micro
Összesen 2891 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A borsóhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkét megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses).
  3. A gombát és a hagymát felszeleteljük.
  4. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzátesszük a csirkét, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Megsózzuk, borsozzuk, kb. 3 percig főzzük.
  5. Megszórjuk a liszttel, egyet kavarunk rajta, majd hozzáöntjük a vizet és beletesszük a leveskockát. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt is, szerecsendióval, kakukkfűvel ízesítjük. Forrástól számítva kb. 3 percig főzzük.
  6. A leveles tésztát kitekerjük (én olyat használtam, ami papírral volt feltekerve, igen könnyű így a használata).
  7. A csirkés alapot egy tűzálló tálba halmozzuk (a tál valamivel kisebb, mint a kitekert tészta). A tészta széleit begyömöszöljük körben. Késsel nagyon óvatosan ferde csíkokat vágunk a tésztába (nem kell rányomni a kést, csak éppen megcsíkozni a tetejét).
  8. Tojással megkenjük a tészta tetejét óvatosan.
  9. A sütőben 15 percig sütjük.
  10. A zöldborsó körethez a vizet a leveskockával felforraljuk (a leveskockát felolvasztjuk benne).
  11. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, elkavarjuk. Hozzáöntjük a leves alapot, kézi habverővel csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  12. A mentalevelet és a salátaleveleket apróra vágjuk, a keverékhez adjuk.
  13. Beleöntjük a zöldborsót. Egyet kavarunk rajta, majd hozzáadjuk 1/2 citrom levét.
  14. Ha még kell, vízzel hígítjuk és vigyázva, hogy oda ne égjen, megfőzzük benne a borsót (kb. 3 perc).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1715
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jamie Oliver receptje nyomán készült, kisebb módosításokkal. Az eredeti receptben a zöldborsó köretnél a fejessaláta helyett gem lettuce szerepel, ami tudomásom szerint itthon nem kapható, talán a kötöző saláta áll hozzá a legközelebb, de az sem az a fajta zöldség, amely minden ABC-ben megtalálható. A recept elkészítési módja véleményem szerint elég távol áll a magyar konyhától, viszont az elkészült mű ízre nagyon jó, és a sok zöldségre tekintettel nagyon egészséges. Jamie-nél szerepelt még hozzá sárgarépapüré, ami némi olajban megpárolt, majd kis vízzel felengedett, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesített, majd 15 perc alatt megpárolódott sárgarépa összetörését jelenti.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

guszta :)

Szilvi6

...most sül a süt?ben :) Kíváncsi vagyok :)))

Hozzávalók

A csirkéhez

A borsóhoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?