Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos pite barna sörrel

Húsos pite barna sörrel
Húsos pite barna sörrel
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy angol pubban ettem először Cottage Pie-t, és annyira ízlett, hogy  kicsivel később megpróbáltam reprodukálni az ízélményt. (Aztán ez lett belőle...)

A Brit-szigeteken egyébként mindegyik népnek megvan a maga Cottage Pie receptje, mindegyik egy kicsit máshogyan, másmilyen alapanyagokból készíti, de a vége ugyanaz: egy nagyon finom, laktató egytálétel, ami gyorsan elkészül.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és puhára főzzük annyi, enyhén sós vízben, ami ellepi. Ha kész, leöntjük róla a vizet. Összetörjük, és annyi vajjal simára keverjük, amennyit felvesz. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk és felkockázzuk. A cheddar sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A kétféle húst alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kevés zsiradékot hevítünk egy serpenyőben, a hagymát lesütjük, és hozzáadjuk a húst. Addig sütjük, amíg elpárolog a leve, ekkor nyakon öntjük a barna sörrel, és tovább pároljuk fedő alatt, ügyelve, hogy oda ne kapjon. Akkor jó, ha már szinte teljesen elfőtte a levét. Ekkor egy tányérra szedjük, és félretesszük.
  3. A zöldborsót és a sárgarépát a húsos serpenyőbe tesszük, aláöntünk egy kis olvasztott vajat/olajat, és gyakran kevergetve kevés vízzel megpároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, az aljára simítjuk a burgonyapüré felét. Erre tesszük a párolt zöldséget, majd a húst, a reszelt sajt felét, végül lefedjük a maradék burgonyapürével.
  5. A sütőt 200-220 fokosra előmelegítjük, és addig sütjük a "pitét", amíg szép aranybarna lesz a tetején a burgonya. Ekkor rászórjuk a maradék sajtot, és néhány perc alatt azt is rásütjük/ráolvasztjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 794
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

TimTam

Mióta szakács: 2012.01.03.
10 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Cottage Pie, borsós pásztorpite, angol húsos pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

720
burgonya 6 db
darált sertéshús 10 dkg
darált marhahús 10 dkg
vöröshagyma 1 kis db
barna sör 1.5 dl
zöldborsó 5 dkg
sárgarépa 1 közepes db
cheddar sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek