r
Nosalty Logó

Sajtos-szalonnás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
doritol
Sajtos-szalonnás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A masszához

Összesen 838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A masszához

Összesen 3353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A masszához

Összesen 271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    248.6 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4932.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1291 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    1834 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    575 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1740 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 3353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A masszához

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat és kézzel elmorzsoljuk.
  2. Beleütjük a tojássárgáját, adunk hozzá 2-3 ek hideg vizet, majd kézzel alaposan összedolgozzuk.
  3. Golyót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  4. Enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd a kerek tortaformába simítjuk (2-3 cm-es peremet hagyjunk neki). 160 °C-os sütőben 10 percig sütjük.
  5. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, a hagymát negyedeljük, felkarikázzuk, majd félig megpirítjuk egy serpenyőben.
  6. Az egész tojásokat összekeverjük a tejjel, tejszínnel, a sajtokkal, szerecsendióval és kevés sóval. (Óvatosan, mert a szalonna (bacon) alapból egy picit már sós.)
  7. A szalonnát, a félig megsült tésztára tesszük, szépen eloszlatjuk rajta, majd ráöntjük a tojásos masszát. 160°C-os sütőbe visszatéve kb. 35-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9791
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Ajánló

Gombás-rozmaringos: 25 dkg csiperkegomba 1 szál rozmaring 1 kis fej hagyma 2 cl olívaolaj A töltelékhez valókat összesütjük egy edénybe amíg  a leve el nem fő, a többi mozzanat megegyezik  a receptben leírtakkal. Pórés-csirkés-kéksajtos: 25 dkg csirkemell 10 cm-es póréhagyma 2 cl olívaolaj 10 dkg kéksajt A kéksajt kivételével megpirítjuk a hozzávalókat.  A kéksajtot a masszához kell keverni. (Ebben az esetben sem trappista sajtot, sem pannónia sajtot nem kell beletenni a masszába, és NEM IS KELL elősütni a tésztát!!!!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-szalonnás lepény
doritol 15 recept

Ez  egy francia tésztarecept (quiche), amit rendkívül változatos ízekben is készíthetünk, hiszen benne bármit megsüthetünk. Készülhet húsos változatban is, de megtölthetjük zöldségekkel (gomba, rozmaring, cukkini, póréhagyma) vagy különféle sajtokkal is. Ami állandó, az a tejes- tejszínes- tojásos massza, ami tulajdonképpen összefogja a tölteléket.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A masszához

Címlapról ajánljuk

Kipróbáltuk a lehengerlő hangulattal csábító bükfürdői Caramell Premium Resort éttermeit

Minőségi alapanyagokból készített és a szezonalitást előtérbe helyező, ízekkel teli fogások, érthető konyha és teljes testi-lelki megújulás – csak hogy párat említsünk azokból az jellemzőkből, amelyek hozzájárulnak a kellemes kikapcsolódáshoz a Caramell Premium Resort-ban. Nemrég nekünk is lehetőségünk nyílt arra, hogy átadjuk magunkat a teljes pihenésnek a 4-csillagos szállodában, ahol természetesen a Mandala és Cardamom névre hallgató éttermeket is leteszteltük. A következőkben részletesebben is beszámolunk a szállodában szerzett élményeinkről, illetve bővebben kitérünk a kóstolt fogásokra is.

Hirdetés

További cikkek