Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-szalonnás lepény

Sajtos-szalonnás lepény
Sajtos-szalonnás lepény
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez  egy francia tésztarecept (quiche), amit rendkívül változatos ízekben is készíthetünk, hiszen benne bármit megsüthetünk. Készülhet húsos változatban is, de megtölthetjük zöldségekkel (gomba, rozmaring, cukkini, póréhagyma) vagy különféle sajtokkal is. Ami állandó, az a tejes- tejszínes- tojásos massza, ami tulajdonképpen összefogja a tölteléket.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A masszához

ajánlat

Gombás-rozmaringos:
25 dkg csiperkegomba
1 szál rozmaring
1 kis fej hagyma
2 cl olívaolaj
A töltelékhez valókat összesütjük egy edénybe amíg  a leve el nem fő, a többi mozzanat megegyezik  a receptben leírtakkal.

Pórés-csirkés-kéksajtos:
25 dkg csirkemell
10 cm-es póréhagyma
2 cl olívaolaj
10 dkg kéksajt
A kéksajt kivételével megpirítjuk a hozzávalókat.  A kéksajtot a masszához kell keverni. (Ebben az esetben sem trappista sajtot, sem pannónia sajtot nem kell beletenni a masszába, és NEM IS KELL elősütni a tésztát!!!!)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat és kézzel elmorzsoljuk.
  2. Beleütjük a tojássárgáját, adunk hozzá 2-3 ek hideg vizet, majd kézzel alaposan összedolgozzuk.
  3. Golyót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  4. Enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd a kerek tortaformába simítjuk (2-3 cm-es peremet hagyjunk neki). 160 °C-os sütőben 10 percig sütjük.
  5. Közben a szalonnát  apró kockákra vágjuk, a hagymát negyedeljük, felkarikázzuk, majd félig megpirítjuk egy serpenyőben.
  6. Az egész tojásokat összekeverjük a tejjel, tejszínnel, a sajtokkal, szerecsendióval és kevés sóval. (Óvatosan, mert a szalonna (bacon) alapból egy picit már sós.)
  7. A szalonnát, a félig megsült tésztára tesszük, szépen eloszlatjuk rajta, majd ráöntjük a tojásos masszát. 160°C-os sütőbe visszatéve kb. 35-45 perc alatt aranybarnára sütjük.


  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 470
elküldve: 3
receptkönyvben: 349
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

doritol

Mióta szakács: 2011.01.26.
15 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lepény, tésztában sültek, pite, szalonnás lepény, kétsajtos lepény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nesi81
Nesi81 Mon, 2012-12-17 20:21

Nagyon jó, ötletes recept! Csak ne kapcsos tortaformában süssétek, mert nekem kifolyt az összes lé a sütőben .

Dudki
Dudki Tue, 2011-08-30 17:38

Szia! én ma elkészítettem ebédnek és nagy sikert arattam vele! köszi a receptért!

doritol
doritol / doritol Wed, 2011-08-31 10:27

Kedves Dudki!
Nagyon örülök a sikerednek!! Ha van kedved, próbáld ki a többi töltelékkel is, ígérem nem fogsz csalódni:P (én most a héten készítettem el a csirkés-póréhagymás töltelékkel, nagyon fincsi lett ez is, de ennél a tésztát nem kell elősütni - vagy max egy 5 percig csak)!!
További finom és sikeres főzőcskézést:P

doritol
doritol / doritol Fri, 2011-07-01 21:56

az is:) Nagyon könnyű elkészíteni, és hogy milyen töltelékkel készíted el, annak tényleg csak a fantázia szab határt. Ha sikerült elkészítened, kérek beszámolót róla!!:)

845
finomliszt 20 dkg
1 csipet
vaj 15 dkg
tojássárgája 1 db
víz 3 ek
bacon 15 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
tojás 2 db
tej 1 dl
főzőtejszín 2 dl
ementáli sajt 5 dkg
trappista sajt 5 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint