r
Nosalty Logó

Sajtos-szalonnás lepény

doritol
Sajtos-szalonnás lepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A masszához

838
Kalória
23.5g
Fehérje
45.8g
Szénhidrát
62.1g
Zsír
143.7g
Víz
294.1g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A masszához

Összesen 838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A masszához

Összesen 3353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A masszához

Összesen 271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    143.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    248.6 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4932.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1291 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    1834 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    183 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    575 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1740 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 3353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat és kézzel elmorzsoljuk.
  2. Beleütjük a tojássárgáját, adunk hozzá 2-3 ek hideg vizet, majd kézzel alaposan összedolgozzuk.
  3. Golyót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  4. Enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd a kerek tortaformába simítjuk (2-3 cm-es peremet hagyjunk neki). 160 °C-os sütőben 10 percig sütjük.
  5. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, a hagymát negyedeljük, felkarikázzuk, majd félig megpirítjuk egy serpenyőben.
  6. Az egész tojásokat összekeverjük a tejjel, tejszínnel, a sajtokkal, szerecsendióval és kevés sóval. (Óvatosan, mert a szalonna (bacon) alapból egy picit már sós.)
  7. A szalonnát, a félig megsült tésztára tesszük, szépen eloszlatjuk rajta, majd ráöntjük a tojásos masszát. 160°C-os sütőbe visszatéve kb. 35-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez  egy francia tésztarecept (quiche), amit rendkívül változatos ízekben is készíthetünk, hiszen benne bármit megsüthetünk. Készülhet húsos változatban is, de megtölthetjük zöldségekkel (gomba, rozmaring, cukkini, póréhagyma) vagy különféle sajtokkal is. Ami állandó, az a tejes- tejszínes- tojásos massza, ami tulajdonképpen összefogja a tölteléket.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek