Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás - csirkés egytál

Gombás - csirkés egytál
Gombás - csirkés egytál
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan, kevés előkészülettel kellett megoldanom egy ebédet, mire hazaérnek a gyerekek. Ez sikerült, nem volt panasz.:-)

hozzávalók / 6 adag

A gombás csirkéhez

A fűszerekhez

ajánlat

Kevés hozzávalóval, különböző fűszerekkel nincs határ. Mindenféle salátával vagy savanyúsággal, akár anélkül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított alapanyagokat felszeleteljük. A húst csíkokra, a burgonyát kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. Fél fej hagymát lereszelünk, vagy nagyon apróra darabolunk, a többit szélesebb hasábokra vágjuk.
  2. Az étolajat összekeverjük a fűszerekkel, reszelt hagymával és a fokhagymával.
  3. Minden hozzávalót egy nagyobb tálban összekeverünk a fűszeres olajjal, és sütőzsákban, vagy tepsiben készre sütjük. Az összegyűlt szafttal meglocsoljuk. (Ha tepsiben, akkor kicsit több olajat tegyünk és 1 órát süssük.)

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 69 847
elküldve: 23
receptkönyvben: 1 449
elkészítve: 85/96
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés-gombás burgonya, gombás csirkeragu krumplival

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sat, 2014-11-15 15:43

Én Filézett csirke felsőből készítettem és tepsiben, mert úgy szép piros lesz, és tettem a végén rá egy kevés sajtot, nagyon jó a recept és a fűszerezés is

kissbeky
kissbeky / kissbeky Sat, 2012-03-10 14:00

Névnapi meglepetés ebédre készítettem és jóllakott az ünnepelt:)
Köszönet a szuper receptért!

frezikevelin
frezikevelin Mon, 2012-02-06 20:27

Hát ma elkészült. :)
Csak egy gond volt vele (velem), elnéztem az étolaj mennyiségét és 0,5dl helyett 0,5 liter került bele. :D
Kezdő háziasszonyként sajnos nem tűnt fel, gondoltam azért kell ennyi hogy ne legyen száraz a hús.
Amúgy lecsöpögtetve nagyon finom volt! :)

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2012-02-10 10:35

Hát szia Evelin!
Igen...talán kicsit eltúloztad az olaj mennyiségét...:D, de örülök, hogy azért mégis ehetőre sikerült.
Ne búsulj, lesz ez még jobb is. Belejössz majd a dolgokba és ez talán jó példa arra, hogy inkább kétszer megnézed a mennyiségeket. Előbb-utóbb már rutinból is látni fogod, hogy ez talán sok, vagy éppen kevés és nem is fogod méregetni, csak úgy gondolomra teszed a hozzávalókat.
Kezdőnek lenni nem szégyen (még ha néha balul is ütnek ki a dolgok), és nagyon dícséretes, hogy próbálkozol. Senki nem szakácsnak születik, valahol el kell kezdeni...:)))
Hidd el, hogy mi idősebbek, sok évi főzés után is el tudunk rontani dolgokat.
Sok sikert és kitartást a konyhában is...:)
Üdv: Éva

kirilda
kirilda Thu, 2011-12-08 16:00

szia Evi
Annyit kerdeznek, hogy mivel a csirkemell nagyon konnyen kiszarad, nem lesz tul szaraz amire a burgonya is atsul? A hetvegen mindenkepp ki szeretnem probalni.

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-12-08 17:32

Szia Kirilda!
Ha sütőzacskóban sütöd, vagy a tepsiben fólia alatt és csak a végén pirítod meg egy kicsit, biztos nem szárad ki. Kellemesen szaftos lesz. Vannak különböző fajta burgonyák, érdemes figyelni, mert némelyik nagyon hamar megpuhul, az a csirkének is elég. Csak bátran állj neki...! :-) Sok sikert!
Üdv.: Éva

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-12-07 12:23

Szia Évikém!
Mi szeretjük a sokfűszeres ételeket és ráadásul ez olyan jó kis egyszerű, gyorsan készíthető, ami nem mellékes. Ki fogom próbálni.
Puszi, Edit

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-12-08 17:36

Szia Editkém!
Örülök, hogy Nektek sem gond, ha több fűszer is van egy ételben. Ez adja meg a kicsit pikánsabb jellegét, és valóban nincs sok gond vele. Persze lehet variálni a fűszereket is, nekünk ízlett így is.
Remélem Nálatok is sikere lesz.
Puszi, Éva

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-12-08 17:41

Kedves Zafirov!
Valóban, de ez az étel pont ettől pikánsabb, mint egy gombás husi burgonyával.
Az eredeti recepten mindenki változtathat kedvére, füszerek és mennyiség tekintetében is. Ettől újul meg a szakácstudomány. :-)
Lehet, hogy az már messze van az eredeti recepttől, de ízlésszerint kell főzni és akkor nagyon fincsi ételek születnek.
Köszönöm a hozzászólásodat.
Üdvözlettel: Éva

315
csirkemell filé 60 dkg
gomba 30 dkg
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
napraforgó olaj 0.5 dl
1 tk
ételízesítő 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
bors 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
koriander 0.5 teáskanál
majoranna 0.5 teáskanál
kakukkfű 1 csipet
bazsalikom 1 csipet
petrezselyem 1 ek
sűrített paradicsom 2 ek
chili 0 ízlés szerint