r
Nosalty Logó

Gombás - csirkés egytál

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Geleva
Gombás - csirkés egytál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombás csirkéhez

A fűszerekhez

Összesen 321 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombás csirkéhez

A fűszerekhez

Összesen 1928 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombás csirkéhez

A fűszerekhez

Összesen 83 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 321 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    165.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6027 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2094 mg
  • Nátrium
    3078 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1616.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1928 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    393 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

A gombás csirkéhez

A fűszerekhez

Elkészítés

A gombás csirkéhez

  1. Amegtisztított alapanyagokat felszeleteljük. Ahúst csíkokra, a burgonyát kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.Fél fejhagymát lereszelünk, vagy nagyon apróra darabolunk, a többit szélesebb hasábokra vágjuk.
  2. Az étolajat összekeverjük a fűszerekkel, reszelt hagymával és a fokhagymával.
  3. Minden hozzávalót egy nagyobb tálban összekeverünk a fűszeres olajjal, és sütőzsákban, vagy tepsiben készre sütjük. Az összegyűlt szafttal meglocsoljuk. (Ha tepsiben, akkor kicsit több olajat tegyünk és 1 órát süssük.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 78756
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 06.

Ajánló

Kevés hozzávalóval, különböző fűszerekkel nincs határ. Mindenféle salátával vagy savanyúsággal, akár anélkül.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyorsan, kevés előkészülettel kellett megoldanom egy ebédet, mire hazaérnek a gyerekek. Ez sikerült, nem volt panasz.:-)

Hozzászólások

zafirov

Sztem a f?szerek tekintetében a kevesebb néha több.

Geleva

Kedves Zafirov! Valóban, de ez az étel pont ett?l pikánsabb, mint egy gombás husi burgonyával. Az eredeti recepten mindenki változtathat kedvére, füszerek és mennyiség tekintetében is. Ett?l újul meg a szakácstudomány. :-) Lehet, hogy az már messze van az eredeti receptt?l, de ízlésszerint kell f?zni és akkor nagyon fincsi ételek születnek. Köszönöm a hozzászólásodat. Üdvözlettel: Éva

Bató Edit

Szia Évikém! Mi szeretjük a sokf?szeres ételeket és ráadásul ez olyan jó kis egyszer?, gyorsan készíthet?, ami nem mellékes. Ki fogom próbálni. Puszi, Edit

Geleva

Szia Editkém! Örülök, hogy Nektek sem gond, ha több f?szer is van egy ételben. Ez adja meg a kicsit pikánsabb jellegét, és valóban nincs sok gond vele. Persze lehet variálni a f?szereket is, nekünk ízlett így is. Remélem Nálatok is sikere lesz. Puszi, Éva

Törölt felhasználó

szia Evi Annyit kerdeznek, hogy mivel a csirkemell nagyon konnyen kiszarad, nem lesz tul szaraz amire a burgonya is atsul? A hetvegen mindenkepp ki szeretnem probalni.

Geleva

Szia Kirilda! Ha süt?zacskóban sütöd, vagy a tepsiben fólia alatt és csak a végén pirítod meg egy kicsit, biztos nem szárad ki. Kellemesen szaftos lesz. Vannak különböz? fajta burgonyák, érdemes figyelni, mert némelyik nagyon hamar megpuhul, az a csirkének is elég. Csak bátran állj neki...! :-) Sok sikert! Üdv.: Éva

Törölt felhasználó

Hát ma elkészült. :) Csak egy gond volt vele (velem), elnéztem az étolaj mennyiségét és 0,5dl helyett 0,5 liter került bele. :D Kezd? háziasszonyként sajnos nem t?nt fel, gondoltam azért kell ennyi hogy ne legyen száraz a hús. Amúgy lecsöpögtetve nagyon finom volt! :)

Geleva

Hát szia Evelin! Igen...talán kicsit eltúloztad az olaj mennyiségét...:D, de örülök, hogy azért mégis ehet?re sikerült. Ne búsulj, lesz ez még jobb is. Belejössz majd a dolgokba és ez talán jó példa arra, hogy inkább kétszer megnézed a mennyiségeket. El?bb-utóbb már rutinból is látni fogod, hogy ez talán sok, vagy éppen kevés és nem is fogod méregetni, csak úgy gondolomra teszed a hozzávalókat. Kezd?nek lenni nem szégyen (még ha néha balul is ütnek ki a dolgok), és nagyon dícséretes, hogy próbálkozol. Senki nem szakácsnak születik, valahol el kell kezdeni...:))) Hidd el, hogy mi id?sebbek, sok évi f?zés után is el tudunk rontani dolgokat. Sok sikert és kitartást a konyhában is...:) Üdv: Éva

Törölt felhasználó

Névnapi meglepetés ebédre készítettem és jóllakott az ünnepelt:) Köszönet a szuper receptért!

dgabriella

Nagyon finom, köszönöm a remek receptet! :)

terranova56

Én Filézett csirke fels?b?l készítettem és tepsiben, mert úgy szép piros lesz, és tettem a végén rá egy kevés sajtot, nagyon jó a recept és a f?szerezés is

Hozzávalók

A gombás csirkéhez

A fűszerekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.