Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykamedalion spenótos burgonyaágyon

Pulykamedalion spenótos burgonyaágyon
Pulykamedalion spenótos burgonyaágyon
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy véletlenül kialakult saját receptem, ezek a hozzávalók voltak épp itthon. Nagyon finom lett !!! Felveszem a repertoárba, mert remek vendégváró étel is egyben, teljesen el lehet készíteni és csak a sütőbe kell rakni, amikor éppen eljön az ideje. A sóval nagyon vigyázzunk!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Finom száraz fehérbor..? Biztos! De egy jó hideg, habos sör is kitűnően illik hozzá szerintem!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamedalionokat gyengén megsózzuk, borsozzuk és egyenként baconba tekergetjük.
  2. A megtisztított burgonyát karikára vágjuk és sós vízben szinte teljesen megfőzzük. Ha kész, leöntjük a vizet róla és melegen tartjuk
  3. A kiolvadt spenótot, vagy ha frissből készítjük akkor a megpároltat, fedő nélkül nagy lángon addig főzzük, míg el nem párolog az összes leve. Ekkor 5-6 ek olívaolajat és a tejszín felét ráöntjük, gyengén megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint chilivel fűszerezzük és rátesszük az apróra vágott fokhagymát. Elkeverjük és ezután éppen csak 1-2 percig hagyjuk a tűzön. Levesszük és melegen tartjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, beletesszük a baconos pulykákat és szép pirosra sütjük minden oldalát. Ha megsültek, kivesszük és ezt is melegen tartjuk. 
  6. A  burgonyát beletesszük a megsült húsok olajába és átforgatva  kissé megpirítjuk benne.
  7. Amint kész, egy tűzálló tálba (amit betehetünk a sütőbe kicsit átmelegedni) tesszük a burgonyát, arra a spenótót és a pulykafalatokat. 
  8. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, elkeverjük a maradék tejszínnel, megborsozzuk és ráöntjük a húsra.
  9. Betesszük a tálat a sütőbe és összemelegítjük, amíg a sajt a tetején megpirul.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 179
elküldve: 2
receptkönyvben: 117
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos-burgonyával rakott pulykasült, baconba tekert pulykafalatok spenótosan, spenótos-baconos pulykatekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

958
pulykamell 700 g
bacon 250 g
spenót 600 g
burgonya 700 g
feta sajt 200 g
főzőtejszín 200 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
olívaolaj 0.5 dl