r
Nosalty Logó

Pirított csirkemáj tejszínes karottával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Pirított csirkemáj tejszínes karottával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pirított csirkemáj

Tejszínes karotta

Összesen 529 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pirított csirkemáj

Tejszínes karotta

Összesen 1059 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pirított csirkemáj

Tejszínes karotta

Összesen 91 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    7905 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1233 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6665 micro
  • α-karotin
    4973 micro
  • β-karotin
    12370 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 529 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2703.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    15809 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2466 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13331 micro
  • α-karotin
    9947 micro
  • β-karotin
    24741 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    163 micro
  • Lut-zea
    2404 micro
Összesen 1059 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    867 micro
  • β-karotin
    2157 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

Pirított csirkemáj

Tejszínes karotta

Elkészítés

Pirított csirkemáj

  1. A májat megtisztítjuk, leöblítjük, leitatjuk. A szalonnát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a póréhagymát karikázzuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben az olajon kiolvasztjuk a szalonnát, pár percig a pórét pároljuk, majd hozzáadjuk a májat, és erős lángon, állandó kevergetés, rázogatás közben megpirítjuk. A legvégén szórjuk rá a fokhagymát, mert az hamar megég. A kész májat megsózzuk.

Tejszínes karotta

  1. A megpucolt karottákat vékony karikákra vágjuk.
  2. Felhevítjük a vajat, ebben picit megpirítjuk a répát, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsozzuk.
  3. Miután roppanósra megfőtt, a mustárral elkevert tejszínt ráöntjük, és röviden összeforraljuk. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2792
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pirított csirkemáj tejszínes karottával
Marti48 317 recept

A kesernyés és az édeskés ízletes keveréke.

Hozzávalók

Pirított csirkemáj

Tejszínes karotta

Címlapról ajánljuk

További cikkek