r
Nosalty Logó

Gombás bulgur paradicsommal és sajttal

Pogácsa
Gombás bulgur paradicsommal és sajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

516
Kalória
20.7g
Fehérje
63.8g
Szénhidrát
23g
Zsír
302.2g
Víz
44.3g
Koleszterin
11.5g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    302.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6903 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2067.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    604.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    1542 micro
Összesen 1033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1635 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. Picike olajon megdinszteljük az egyik apróra vágott vöröshagymát és fokhagymagerezdet. Rádobjuk a bulgurt (megmértem, az én csészémbe 13 deka fér bele). Felöntjük másfél csésze forró vízzel, beleszórjuk a sómentes ételízesítőt, kevés sót. Fedő alatt nagyon kis lángon puhára főzzük.
  2. Egy serpenyőben az apróra vágott szalonnát (inkább csak az íz kedvéért raktam bele egy keveset) kiolvasztjuk, rádobjuk a másik fej apróra vágott hagymát és fokhagymagerezdet. Megdinszteljük.
  3. Közben a megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, és erős tűzön, állandó keverés mellett pár percig együtt pirítjuk a serpenyőben a hagymával. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, belekeverjük a sűrített paradicsompürét és a megpuhult bulgurt.
  5. Rászórjuk a reszelt sajtot, és pár percre betesszük az előmelegített sütőbe, csak addig, amíg a sajt ráolvad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Szép kis apró gombákat kaptam, valami újat szerettem volna belőle készíteni, nem az eddig megszokottakat.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek