Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás batyu Zsuzsci konyhájából

Gombás batyu Zsuzsci konyhájából
Gombás batyu Zsuzsci konyhájából
27 perc / előkészület: 10 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár nem vagyok vega, de úgy gondolom, hogy nem minden napra kell hús. Ez az étel nagyon egyszerűen elkészíthető, lehet a gombát és a fűszereket saját ízlés szerint cserélni... isteni finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt rizzsel tálaljuk, a teljesség kedvéért a rizs tetejét szórjuk meg pirított fenyőmaggal (esetleg tökmag is használható).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokon előmelegítjük,  sütőpapírból 4 db 35x35 cm-es négyszöget vágunk.
  2. A gombát megtisztítjuk (mossuk, de lehetőleg nem hámozzuk!), a nagyobb darabokat összevághatjuk.
  3. A krumplit kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
  4. Mindent összekeverünk egy nagy tálban. Arra ügyeljünk, hogy a gomba ne törjön. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A masszát elosztjuk, és a sütőpapírra tesszük, majd összekötözzük úgy, hogy négy csomagot kapjunk.
  6. Sütőlapon a forró sütőbe helyezzük, és kb 17 percig sütjük.
  7. Sütőből kivéve 1 percig állni hagyjuk, a csomagokat így tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 655
elküldve: 3
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsci

Mióta szakács: 2010.06.16.
21 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: zsidó
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőpapírban sült gombás batyu, krumplis-gombás batyu, gombás-krumplis keverék sütőpapírban sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

229
gomba 300 g
csiperkegomba 300 g
újkrumpli 200 g
fokhagyma 4 gerezd
turbolya 8 ek
tárkony 4 ek
olívaolaj 4 ek
főzőtejszín 8 ek
likőr 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint