r
Nosalty Logó

Pakora

ze(n)derta
Pakora
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldségekhez

A panírozáshoz

480
Kalória
14.4g
Fehérje
52.9g
Szénhidrát
24.7g
Zsír
260.4g
Víz
-
Koleszterin
11.4g
Élelmi rost
11.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségekhez

A panírozáshoz

Összesen 480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségekhez

A panírozáshoz

Összesen 1922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségekhez

A panírozáshoz

Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    260.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    5126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4706.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    2705 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    211.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1041.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2031 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1106 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    20502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4357 micro
Összesen 1922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    431 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. A csicseriborsólisztet és a búzalisztet összekevertem a fűszerekkel és annyi hideg vizet adtam hozzá, hogy sűrűn folyó legyen.
  2. Kicsit pihentettem amíg megpucoltam, megmostam és feldaraboltam a zöldségeket: újkrumplit, karalábét,újhagymát, illetve csak megmostam a zsenge sárgarépát és petrezselymet.
  3. Az olajat feltettem melegedni, és amikor már jó forró volt, a zöldségeket belemártottam a tésztába, hagytam kicsit lecsepegni, éskisütöttem.
  4. Érdemes lassan beleengedni az olajba, hogy rögtön kérget kapjon, így nem sűlnek egybe a darabok.
  5. Miután megsültek, leitattam az olajat egy szalvétával.
  6. Forrón és frissen az igazi!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

A pakora nem más, mint fűszeres bundában sütött zöldségek egyvelege. Gyakorlatilag mindenféle zöldséget elkészíthetünk így - krumplit, hagymát, répát, paprikát, karfiolt, sütőtököt, stb. -, de ugyanígy akár húst vagy panírt (indiai friss sajt) is készíthetünk. Érdemes arra figyelni, hogy nagyjából egyforma nagyságúra vágjuk a zöldségeket; illetve hogy egyszerre egyfajtát süssünk, mert így egyszerre készülnek el.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...