r
Nosalty Logó

Pakora

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Pakora
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségekhez

A panírozáshoz

Összesen 480 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségekhez

A panírozáshoz

Összesen 1922 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségekhez

A panírozáshoz

Összesen 108 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    5126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 480 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4706.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    2705 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2031 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1106 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    20502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4357 micro
Összesen 1922 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    431 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A panírozáshoz

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. A csicseriborsólisztet és a búzalisztet összekevertem a fűszerekkel és annyi hideg vizet adtam hozzá, hogy sűrűn folyó legyen.
  2. Kicsit pihentettem amíg megpucoltam, megmostam és feldaraboltam a zöldségeket: újkrumplit, karalábét,újhagymát, illetve csak megmostam a zsenge sárgarépát és petrezselymet.
  3. Az olajat feltettem melegedni, és amikor már jó forró volt, a zöldségeket belemártottam a tésztába, hagytam kicsit lecsepegni, éskisütöttem.
  4. Érdemes lassan beleengedni az olajba, hogy rögtön kérget kapjon, így nem sűlnek egybe a darabok.
  5. Miután megsültek, leitattam az olajat egy szalvétával.
  6. Forrón és frissen az igazi!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 34749
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 18.

Ajánló

Rizssel, chapatival de mindenképp valamilyen chatnival érdemes megkóstolni.

Receptkategóriák

Pakora
ze(n)derta 188 recept

A pakora nem más, mint fűszeres bundában sütött zöldségek egyvelege. Gyakorlatilag mindenféle zöldséget elkészíthetünk így - krumplit, hagymát, répát, paprikát, karfiolt, sütőtököt, stb. -, de ugyanígy akár húst vagy panírt (indiai friss sajt) is készíthetünk. Érdemes arra figyelni, hogy nagyjából egyforma nagyságúra vágjuk a zöldségeket; illetve hogy egyszerre egyfajtát süssünk, mert így egyszerre készülnek el.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! A kérdésem az lenne, hogy nem kell el?tte a zöldségeket megf?zni/párolni? Így attól félek, hogy kemények maradnak!

Törölt felhasználó

Mi már többször megcsináltuk, nagyon finom, bármilyen zöldséggel! Én pl. imádom vastaghúsú zöldpaprikából. A f?szerezést nem kell bet? szerint betartani, a garam masala úgyis megadja az alapízt. A kurkuma helyett pl curryt, az aszatgyanta helyett pedig fokhagymát használtunk. Nálam 10-b?l 10 pont!

ze(n)derta

szia TomiStar! én is nagyon kedvelem ezt az étket. való igaz, hogy a f?szerezésben ki-ki nyugodtan szabadjára engedheti a fantáziáját. további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Éva-Anyóca

mi az aszatgyanta?Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Kattints rá a hozzávalóknál, és az alapanyagokhoz visz Téged, ott van leírás. (beszerzési forrás: Ázsia Bt, vagy hasonló ázsia boltok) Üdv: Mrs Smith

Éva-Anyóca

köszi!Éva

Szilvi6

A pakora lényege a csicsriborsóliszt és a rizsliszt, a f?szerezést lehet variálni.

Hozzávalók

A zöldségekhez

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.