r
Nosalty Logó

Gombapaprikás petrezselymes galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Gombapaprikás petrezselymes galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombához

A galuskához

Összesen 559 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombához

A galuskához

Összesen 2234 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombához

A galuskához

Összesen 50 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1015 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 559 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3437.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    3658.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1064 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    4062 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4208 micro
Összesen 2234 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 50 Kcal

Hozzávalók

A gombához

A galuskához

Elkészítés

A gombához

  1. Pörköltalapot készítünk: a vöröshagymát megpirítjuk a zsiradékon, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, az apró kockákra vágott paprikát és a héjától megfosztott paradicsomot.
  2. Fedő alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük egy korty vízzel. A pörköltalapot botmixerrel pürésítjük, majd visszatéve a tűzre zsírjára pirítjuk.
  3. A gombát megtisztítjuk, és hozzáadjuk az alaphoz. Sózzuk, frissen őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítjük, és készre pároljuk.
  4. A tejfölhöz hozzáadjuk a tejszínt, és a liszttel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a paprikásunkat. Pár perc alatt kiforraljuk, ízesítjük, ha szükséges. Mikor elzártuk alatta a lángot, diónyi vajjal tehetjük még krémesebbé.
  5. A galuskához egy nagy edényben vizet forralunk, és mikor a víz már felforrt, összeállítjuk a galuskatésztát, és kifőzzük.
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 409
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 35258
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombapaprikás petrezselymes galuskával
A kis gasztronauta 142 recept

A gomba nagyon szereti a vajat, a kakukkfüvet, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Habár utóbbival csak a tányéron találkozik, nagyon megörülnek egymásnak, és valami hihetetlen harmóniát hoznak létre. A fenti kis trükkel és a végén hozzáadott vajjal lesz igazán homogén és krémes állagú a pörköltünk.

Hozzávalók

A gombához

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek