Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös gomba zsemlegombóccal

Tejfölös gomba zsemlegombóccal
Tejfölös gomba zsemlegombóccal
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem lehet mindig húst enni...  :)

hozzávalók / 4 adag

A gombához

A zsemlegombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Kissé megpirítjuk, majd beletesszük a kiolvasztott gombát. Megfűszerezzük, és kevés vízzel felengedve fedő alatt megfőzzük.
  2. Miután a gomba megfőtt, lehúzzuk a tűzről, és lassan belekeverjük a tejfölt. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  3. A gombóchoz a kenyereket apró kockákra vágjuk, és serpenyőben szárazon megpirítjuk.
  4. Tálba öntjük a tejet, hozzáadjuk a felvert tojást, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a pirított zsemlekockákat is.
  5. Aprított petrezselyemmel és tárkonnyal ízesítjük, majd a jól összedolgozott masszából nedves kézzel gombócokat formázunk. Enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük. Tálalás előtt forró vajba forgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 950
elküldve: 0
receptkönyvben: 205
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres gomba tejfölösen, zsemlegombóc gombaszósszal, tejfölös gomba

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2anka
Chiaba / 2anka Tue, 2012-04-03 20:01

Szeretném kérdezni, hogy konzerv gombából készíthető-e?
Ha igen, gondolom a főzési ideje csökken.

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Thu, 2012-04-05 06:23

Akár készíthető abból is, de én nem ajánlom. Sós és ízetlen a konzerv gomba és az állaga sem ugyanaz... Persze egy próbát megér, de kétlem, hogy a végeredmény ugyanolyan jó lenne.

357
gomba 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
finomliszt 1 evőkanál
vaj 1 ek
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
kenyér 2 szelet
finomliszt 6 dkg
tej 1 dl
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
tárkony 1 csipet
vaj 1 ek