Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémleves VeronikaF konyhájából

Gombakrémleves VeronikaF konyhájából
Gombakrémleves VeronikaF konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám készítette el először, azóta én kicsit változtattam a recepten.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük, majd a kacsazsíron üvegesre pirítjuk.
  2. A megtisztított, felszeletelt gombát a hagymához tesszük, és jól összeforgatjuk.
  3. Egy evőkanál lisztet rászórunk, összekeverjük, ráhintjük a fűszerpaprikát és vízzel felöntjük.
  4. Ízesítjük leveskockával, ételízesítővel, borssal, pici sóval. Lefedjük, és kb. 10 percet főzzük.
  5. Elkészítjük a tejfölből, főzőkrémből és a 3 ek. lisztből a habarást, és ha a gomba megfőtt beleöntjük, majd jól kiforraljuk. 
  6. A végén ízlés szerint apróra vágott petrezselymet keverünk a krémlevesbe.
  7. Önmagában, pirított sonkával vagy főtt hússal is tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 474
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VeronikaF

Mióta szakács: 2011.11.21.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes gombakrémleves, tejfölös-tejszínes gombakrémleves, gombakrémleves kétféle gombából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

249
csiperkegomba 10 dkg
vargánya gomba 5 dkg
finomliszt 4 evőkanál
leveskocka 1 db
tejföl 1 ek
növényi tejszín 2 dl
ételízesítő 1 teáskanál
bors 1 késhegynyi
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
kacsazsír 1 ek
1 csipet
víz 3 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint